Haberler

Erciş'te "Kültür Sanat ve Şiir Şöleni"

Erciş ilçesinde düzenlenen "Ercişli Emrah'tan Erzurumlu Emrah'a Kültür Sanat ve Şiir Şöleni" başladı.

Erciş ilçesinde düzenlenen " Ercişli Emrah'tan Erzurumlu Emrah'a Kültür Sanat ve Şiir Şöleni" başladı.

Hükümet konağı Kaymakam Ferhat Kurtoğlu salonunda düzenlenen programa, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, Eskişehir Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, Tokat Niksar Kaymakamı Selami Kaplan Kaya, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özvan, ilçedeki kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri Türkiye'nin çeşitli illerinden şair, yazar ve ozanlar ile çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Yaşar, kültür, sanat ve medeniyet şehri Erciş'in en önemli değerlerinden birinin de hem büyük bir aşk destanına ismini veren hem de Türk edebiyatına, şiirine, halk müziğine kazandırdığı Ercişli Emrah olduğunu söyledi.

Yaşar, Ercişli Emrah'ın bölgedeki insanların gönlünde taht kurmasına rağmen Türkiye'de yeterince tanınmadığını vurgulayarak, "Bunun en büyük sebebi, yine bu bölgenin, bu toprakların büyük değerlerinden biri olan Erzurumlu Emrah ile karıştırılıyor olmasıdır. Bizler de bu talihsiz durumu bi nebze olsun gidermek amacıyla bu programı düzenliyoruz." diye konuştu.

Programa katılan Prof. Dr. Saim Sakaoğlu ise, "Ercişili Emrah'tan Erzurumlu Emrah'a" konulu sunum yaptı.

Ercişli Emrah'a ait bulguların bilimsel yönünden analizlerini yapan Sakaoğlu, Ercişili Emrah ile Erzurumlu Emrah'ın edebi yönden farklılıklarının bulunduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Türkiye'nin çeşitli illerinden programa katılan şairler ve ozanlar tarafından Ercişli Emrah'a ve Erzurumlu Emrah'a ait şiirler okundu, türküler söylendi.

Program, Çelebibağı mahalesinde bulunan Ercişli Emrah ile Selvi kabristanı ve Erciş Balık bendi ziyaretleriyle sona erdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mehmet Şirin Yaşar Erzurumlu Emrah Ercişli Emrah Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title