Haberler

Engelliler İçin Mis Sabun Üretim Kursu

Engelliler için mis sabun üretim kursuSİVAS - Sivas Belediyesi tarafından engellilerin meslek sahibi olmalarını sağlayarak sosyal hayata daha etkin katılmaları için mis sabun üretim kursu açıldı.

Engelliler için mis sabun üretim kursu

SİVAS - Sivas Belediyesi tarafından engellilerin meslek sahibi olmalarını sağlayarak sosyal hayata daha etkin katılmaları için mis sabun üretim kursu açıldı.

Sivas Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İŞ-KUR İl Müdürlüğü ve Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi işbirliğinde Engelliler Kültür Merkezi'nde düzenlenen mis sabun üretim kursunun açılışı; Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, İŞ-KUR İl Müdürü Hikmet Canpolat, Rektör ve Belediye Başkanı Danışmanı Prof.Dr. Recep Toparlı, kurs eğitmenleri ve engellilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Görme engelli eğitmen Selman Devecioğlu, engellilerin hem üretim yapması, hem de ürettikleri ürünleri satarak gelir sağlaması amacıyla bu kursu açıklarını kaydetti.

Engellilerin hayatın merkezinde yer aldığını kaydeden İŞ-KUR İl Müdürü Hikmet Canpolat ise,"Bizler kurum olarak engellilerin hem kamuda hem de özel sektörde istihdam edilmeleri hususunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hem de bu tür meslek edindirme kurslarında da arkadaşlarımızın kendi kabiliyetlerini ön plana çıkarmalarını, kendi gelirlerini elde edebilecek yol edinmelerini çok önemsiyoruz" dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Danışmanı Prof.Dr. Recep Toparlı da," Engellilere yönelik olarak sürekli olarak onlara konferanslarda biz engellilerinin yanındayız gibi söylemlerle değil de bizzat onları işin içerisine sokarak onları meşgul ederek hem de İŞ-KUR sayesinde onların beceri elde edip geçin kaynağı elde etmesini çok önemsiyorum" şeklinde konuştu.

Engelli bireylerin kurs sonrasında sertifika almasının istihdama katkı sağlayacağını dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın,"Engelli kardeşlerimizle bir ilki başarıyoruz. Sabun kursu ilk olması açısından hem de engelli kardeşlerimizin sertifika almasıyla ürettiklerini de satma imkanı bulacaklar. Bununla beraber engelli kardeşlerimizin bir meşguliyeti olacak. Sanat açısında da bir kazanım olacak" ifadelerini kullandı.

İlk etapta 20 kursiyerin katıldığı kurs, iki ay boyunca devam edecek. Kurs sonrasında el becerilerini geliştiren engellilere sertifika verilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Ahmet Özaydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title