Haberler

Engelli Öğretmen, Bungee Jumping Heyecanını Kaval ve Türküyle Yendi

MUĞLA'nın Seydikemer ilçesinde, görme engelli Türkçe öğretmeni Selami Çiftçi (32), bungee jumping heyecanı yaşadı.

MUĞLA'nın Seydikemer ilçesinde, görme engelli Türkçe öğretmeni Selami Çiftçi (32), bungee jumping heyecanı yaşadı. Çiftçi, atlayış öncesi kaval çalarak heyecanını yenmeye çalıştı, atlayış sırasında türkü söyledi.

Seydikemer ilçesinde, ünlü Saklıkent Kanyonu'ndaki Karaçay Deresi'nin yanındaki alanda yapılan bungee jumping aktivitesine katılan doğuştan görme engelli Selami Çiftçi, atlayış için 50 metre yükseklikteki platforma çıktı. Antalya'nın Elmalı Ali Mumcu Ortaokulu'nda Türkçe öğretmenliği yapan Çiftçi, atlayıştan önce heyecanını yenmek için bir süre kaval çaldı. Daha sonra atlayış yapan Selami Çiftçi, havadayken 'Bahçelerde Enginar' türküsünü söyledi. Çiftçi, bu anları ise aksiyon kamerası ile kaydetti.

Bungee jumping yaparken çok heyecanlandığını belirten Selami Çiftçi, "Bu gibi etkinliklerde kaval çalışıyorum. Bu videolarımı da sosyal medya hesaplarımdan yayınlıyorum. Öğretmenlik ve müzisyenliği bir arada yapıyorum. Müzisyen olarak bir yerlere gelmek istiyorum. Hayalim bir albüm yapmak ve konserler düzenlemek. Toplumda engellilere karşı 'yapamaz, edemez' gibi bir önyargı var. Mesleğimin öğretmenlik olduğunu söylediğimde inanmayan insanlarla karşılaşıyorum" diye konuştu. 1 yıl önce de Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçuş yaptığını ve havada kaval çaldığını, daha önce de parasailing ve rafting yaptığını söyleyen Selami Çiftçi, adrenalin dolu etkinlikleri yapmaya devam edeceğini belirtti.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muğla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title