Haberler

Emet Turizmde Dünyaya Açılıyor

Güncelleme:

Kazıklı voyvoda olarak bilinen Eflak Prensi 3. Vlad'ın esir edildiği Eğrigöz Kalesi gibi bir çok tarihi yerlere ve termal sulara sahip Kütahya'nın Emet ilçesi, turizm konusunda büyük adımlar atıyor.

Türk Hava yolları, Uygar Tur ve Emet Termal Resort Otel işbirliği ile yurt dışında turizm acenteleri olan kurumların yetkilileri, ilçeye davet edilerek, ilçenin tarih ve turizm potansiyeli hakkında bilgilendiriliyor.

Ortaklaşa tapılan çalışmalar sonunda, yurt dışından ülkemize yabancı turist grupları getiren tur şirketlerin, tarihi gezi programları içerisine, Kütahya ve Emet ilçesini de alması hedefleniyor.

Yapılan çalışmalar dahilinde, Estonya'da faaliyet gösteren tur şirket yetkilileri, iki gün boyunca Emet ilçesinde misafir edildi. Şirket sahiplerine, Eğrigöz Kalesi, Tahtalı göleti, içerisinde rafting yapılacak olan İki Taş kanyon projesi alanı gezdirildi ve ilçenin sahip olduğu farklı şifalı termal sular hakkında bilgiler verildi.

Etkinlik kapsamında Kütahya'nın Emet ilçesine gelen, Gunnal Michelson, "Yıllardır Türkiye'ye Estonya'dan yabancı turistler getiriyorum. Türkiye tarih açısından çok büyük bir potansiyele sahip, bugün İlçede bulunma amacımız da, Türkiye'de yeni tarih ve doğa turizmi için uygun olan yerleri keşfedip, buraya getirdiğimiz yabancı turistlere yeni yerler göstermektir. Emet ilçesinde de tarih ve doğa turizmi açısından keşfedilmeyi bekleyen büyük potansiyele sahip, bundan sonraki programlarımızda Emet bölgesini de tercih edebiliriz" dedi.

Estonya'da bulunan özel bir tur şirketinde yönetici olan, Marko Habıcth ise, ilçenin muhteşem bir doğaya sahip olduğunu belirterek, Emet ilçesine her yıl farklı gruplar getirmek istiyoruz. Bu bölge tarih açısından da önemli bir geçmişe sahip, buranın yabancı turistlerin gelmesi için hep birlikte ortaklaşa çalışacağız." dedi.

Yapılan gezi öncesi, katılımcılara Emet Termal Resort Otel konferans salonunda, ilçenin tarihi, doğa güzellikleri, termal suları hakkında bilgiler verildi.

Etkinliğin bir diğer ana amacı ise, Zafer Havalimanı'na gelen yolcu sayısını artırmak ve hava limanına hareketlilik kazandırmak olduğu bildirildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eğrigöz Kütahya Termal Emet Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title