Haberler

Emekli Oramiral Veysel Kösele'nin Emir Eri Görevindeki Başçavuş Yalçın Gül, Müşteki Sıfatıyla İfade...

Emekli Oramiral Veysel Kösele'nin emir eri görevindeki Başçavuş Yalçın Gül, müşteki sıfatıyla ifade verdi "Gemi komutanı gerildikçe silahla bizi tehdit ederek oradan ayrılmamızı istiyordu"KOCAELİ - Kocaeli'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında müşteki sıfatıyla ifade veren Gölcük...

Emekli Oramiral Veysel Kösele'nin emir eri görevindeki Başçavuş Yalçın Gül, müşteki sıfatıyla ifade verdi

"Gemi komutanı gerildikçe silahla bizi tehdit ederek oradan ayrılmamızı istiyordu"

KOCAELİ - Kocaeli'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında müşteki sıfatıyla ifade veren Gölcük Donanma Komutanlığı Eski Komutanı Emekli Oramiral Veysel Kösele'nin emir eri görevindeki Başçavuş Yalçın Gül, "Gemi komutanı gerildikçe silahla bizi tehdit ederek oradan ayrılmamızı istiyordu. Komutanımızın olduğu kamaraya girmek istiyorlardı" dedi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü soruşturması kapsamında Gölcük Donanma Davası devam ediliyor. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığı'ndaki faaliyetlerin incelendiği 86 sanığın davası Kocaeli Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde sürdürülüyor. 5. Ağır Caza Mahkemesi'nde yürütülen davada Gölcük Donanma Komutanlığı Eski Komutanı Emekli Oramiral Veysel Kösele'nin 15 Temmuz gecesi darbe girişimini engellemek iddiasıyla TCG Yavuz Gemisi'ne gittiği sırada yanında bulunan emir erlerinden Başçavuş Yalçın Gül, müşteki sıfatı ile ifade verdi. Şu an TCG Barbaros Gemisi'nde görev yapan Başçavuş Yalçın Gül, darbe girişimi sırasında gittikleri TCG Yavuz Gemsi'nde yaşanan gelişmeleri anlattı. Duruşmaya Gebze Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş izleyici olarak katıldı.

15 Temmuz Darbe Girişimi'nin yaşandığı sırada Emekli Oramiral Veysel Kösele ile birlikte Fenerbahçe Ordu Evi'nde olduklarını söyleyen Başçavuş Yalçın Gül, "15 Temmuz'da Gölcük Donanma Komutanlığı Eski Komutanı Emekli Oramiral Veysel Kösele ile birlikte Fenerbahçe Ordu Evi'nde bulunuyorduk. Komutanımız oğlunu düğün hazırlıkları için oradaydı ve biz de yanında bulunuyorduk. Ben komutanımızın olduğu girdim, eşi de odadaydı. Telefon ile konuşuyordu, eşi de yanındaydı. Telefonu kapattıktan sonra üstünü değiştirdi. Bana, binadan çıkmamız gerektiğini söyledi. Bir diğer koruma eri olan Astsubay Ebubekir Öztürk ile Evi'nden ayrıldık. Sahil kenarında doğru gittik. Tenha bir yerde bekledik. Orada ben komutanımızın güvenliğinden sorumlu olduğum için bir gemiye gidebileceğimiz önerisinde bulundum. Komutanımız da TCG Yavuz Gemisi'ni tercih etti. O sırada komutanım birkaç telefon konuşması yaptı. Daha sonra İstanbul Yelken Kulübü'ne gittik ve oradan bir bot temin edip Kınalın Ada yakınlarında bulunan Yavuz Gemisi'ne açıldık. Gemide bizi Tuğamiral Levent Kerim Uça ve gemi komutanı Deniz Kurmay Yarbay Sezai Özgür Öztürk karşıladı" dedi.

TCG Yavuz Gemisi'ne çıktıklarında Emekli Oramiral Veysel Kösele'nin sivil olduğu için kendisinden üniforma temin etmesini istediğini ve bu sebepten Kösele'nin yanından ayrıldığını ifade eden Başçavuş Yalçın Gül, "Komutanımız sivil olduğu için benden üniforma temin etmemi istedi. Sonra ben de alt güverteye inerek inip komutanımız için kıyafet istedim. Kıyafetlerin temin edildiği sırada salonda beklerken bağırışlar duydum. Yukarı çıktığımda Ebubekir'in birisiyle boğuştuğunu gördüm. Boğuştuğu kişinin kim olduğunu bilmiyorum. Yaklaşık bir dakika süren bir boğuşma oldu. Ebubekir'in boğuştuğu kişinin tabancasını çıkardığını gördüm ve silahın namlusundan tutup elinden almak istedim. O sırada silah bir defa patladı. Boğuşma sırasında benim silahım belimden yere düştü. O sırada tabanca ikinci defa ateşlendi" diye konuşu.

Emekli Oramiral Veysel Kösele'nin bulunduğu kamaranın önünde yaşanan arbedenin ardından silahlarına el konulduğunu iddia eden Yalçın Gül, Gemi Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Sezai Özgür Öztürk'ün kendilerine Veysel Kösele'nin artık donanma komutanı olmadığı söylediğini ifade ederek, "Yaklaşık 10 -15 dakika süren bir münakaşa başladı. Gemi komutanı gerildikçe silahla bizi tehdit ederek oradan ayrılmamızı istiyordu. Komutanımızın olduğu kamaraya girmek istiyorlardı. Ama biz izin vermedik. Silahımız olmasa da duruşumuzu göstermek istiyorduk. Yaklaşık 15 dakika güvertenin salonunda bekledikten sonra Sezai Özgür Öztürk, benim Fatih Dalkıran ile birlikte geminin köprü kısmında götürülmemi istedi. Bizim direnmemiz sonrasında Sezai Öztürk bize, 'Veysel köseli artık donanma komutanı değil. Onu korumak zorunda değilsiniz' dedi. Daha sonra yukarıya çıktı, telefonla konuştu ve beş dakika sonra içeri geldi. Silah astsubayına geminin toplarını doldurmasını söyledi. Sonra beni subay kamarasına kilitlediler. Sabaha kadar o kamarada kaldım" şeklinde konuştu.

Kendilerini kilitledikleri bir kamarada açık bulduğu bir bilgisayarla Donanma Komutanlığı'na Veysel Kösele'nin tutsak tutulduğuna dair bir elektronik posta yolladığını söyleyen Yalçın Gül, "Gemiye bindiğimizde Yavuz Gemisi'nde olduğumuzu bilmiyorlardı. Tutulduğum kamarada bulunan bilgisayardan Donanma Komutanlığı'na "Donanma Komutanımız Yavuz Gemisi'nde" mail attım" ifadelerine yer verdi.

Sabah saatlerinde geminin Gölcük Donanma komutanlığı'na getirildiğini ve orada serbest bırakıldıklarını söyleyen Başçavuş YALÇIN Gül, gemide kendilerini engellemek isteyen şahıslardan şikayetçi oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Veysel Kösele Yalçın Gül Gölcük 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title