Haberler

Ellerine Süpürge Alıp Sokakları Süpürdüler

Adana'da yaydığı kötü koku nedeniyle katı atık tesisinin kaldırılmasını isteyenler, ellerine süpürge alıp sokakları süpürdü.

Adana'da yaydığı kötü koku nedeniyle katı atık tesisinin kaldırılmasını isteyenler, ellerine süpürge alıp sokakları süpürdü.

Merkez Sarıçam İlçesi'nde 'Sofulu Çöplüğü' olarak bilinen alana 2008'de kurulan Adana Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Entegre Tesisi'nin etrafa yaydığı kötü kokuya tepki gösteren bir grup tesisin kaldırılması için imza kampanyası başlattı. Kurulduğunda 30 yıllığına özel bir işletmeciye devredilen tesisin kaldırılması için Sarıçam Kent Konseyi'nin çağrısıyla toplanan yaklaşık 200 kişi, karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek için ellerine süpürge alıp sokakları süpürdü. Tesise karşı hazırladıkları dövizleri de taşıyan grup adına konuşan Sarıçam Kent Konseyi Başkanı Yusuf Özer, "Bu tesis utanç verici. Temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamak bir insan hakkıdır. Bu hak Sarıçam'da yaşayanlara da tanınmalıdır. Tesis en kısa sürede kapatılmalıdır" dedi. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sarıçam Sofulu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title