Haberler

El Sanatları Ders Kitaplarında

Ankara'nın Beypazarı İlçesinin Yöresel El Sanatları, İlköğretim 6. Sınıf Ders Kitaplarında Öğrencilere Anlatılıyor.

Ankara'nın Beypazarı ilçesinin yöresel el sanatları, ilköğretim 6. sınıf ders kitaplarında öğrencilere anlatılıyor.

Ankara'nın tarihi evleriyle ünlü Beypazarı ilçesinin kendisine özgü yerel el sanatları ve gümüş işlemeleri bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Beypazarı'nın yöresel el sanatları Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilköğretim 6. sınıflar için hazırladığı Türkçe ders kitaplarında öğrencilere anlatılıyor.

“Tema ve Meka” başlığıyla yer alan konuda, Beypazarı'nda yaşayan son ustalar, el sanatlarını anlatıyor.

İlçe Kaymakamı Hikmet Aydın, ilçenin el sanatlarının öğrencilere ders kitaplarında anlatılmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Türkçe ders kitabında “Tema ve Mekan” konusunda, yazar Ülkü Özel Akagündüz'ün hazırladığı bölümde Beypazarı ilçesine yer verildiğini ifade eden Aydın, “Kitabın 74-75-76-77 sayfalarında geçen yazıda, Beypazarı ilçemizin tarihi kültürel ve yöresel gelenekleri bütün boyutlarıyla tanıtılmıştır. Bu tanıtımın günümüzü de kapsamış olması bizi oldukça mutlu etmiştir” dedi.

Aydın, Beypazarı'nın turizm potansiyelini en iyi biçimde öne çıkarılması ve bütün boyutlarıyla değerlendirilmesini amaçladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Bu amaç çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilköğretim 6. sınıflara yönelik hazırlattığı Türkçe ders kitabında ilçemizin tarihi ve kültürel yönleriyle ön plana çıkarıp model olarak sunulmuş olması şükranla karşıladığımız bir çalışmadır. Emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyorum.”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Kesiktaş da Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2007-2008 eğitim-öğretim döneminde ilköğretim okulları 6. sınıfında Türkçe ders kitabı olarak okuttuğu kitapta ilçenin tarihinin ve yöresel el sanatlarının tanıtılmış olmasının kendilerini mutlu ettiğini bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title