Haberler

Yapı Kredi, Doğudaki Girişimcilere Hibe Fonlarını Tanıttı

Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Tayfun Bayazıt, 2007 Yılının İkinci Yarısından İtibaren Ciddi Bir Büyüme Atağı Başlattıklarını, Bu Sene İçerisinde 160 Yeni Şubeyi Hizmete Açmayı Hedeflediklerini Söyledi. Kobi'lerin Desteklenmesi Halinde Ekonominin Daha İleri Boyutlara Taşınabileceğini İfade Eden Bayazıt, Cari Açığın En Büyük Sebebinin Enerji İthalatı Olduğunu Kaydetti.

Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Tayfun Bayazıt, 2007 yılının ikinci yarısından itibaren ciddi bir büyüme atağı başlattıklarını, bu sene içerisinde 160 yeni şubeyi hizmete açmayı hedeflediklerini söyledi. KOBİ'lerin desteklenmesi halinde ekonominin daha ileri boyutlara taşınabileceğini ifade eden Bayazıt, cari açığın en büyük sebebinin enerji ithalatı olduğunu kaydetti.

Yapı Kredi Bankası'nın KOBİ bankacılığı çerçevesinde düzenlediği Anadolu toplantılarının 12.'si Erzurum'da yapıldı. Erzurum Polat Renaissance Palandöken Oteli'nde gerçekleştirilen toplantıya, Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Tayfun Bayazıt, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Muammer Cindilli, banka yöneticileri ve KOBİ'lerin temsilcileri katıldı. Kadir Çöpdemir'in sunumunu yaptığı toplantıda konuşan Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Tayfun Bayazıt, 2005 yılında Koçbank'la birleştikten sonra 2006 ve 2007 yılının ilk yarısını bütünleşme çalışmasıyla tamamladıklarını, 2007 yılının ikinci yarısından itibaren ise ciddi büyüme atağı başlattıklarını söyledi. Bu sene içinde 160 yeni şube açmayı planladıklarını anlatan Bayazıt, "Bugün itibariyle 750'den fazla şubemiz var. Hem KOBİ'lere hem bireysel bankacılığa odaklanıyoruz. Çünkü Türkiye'de hem bankacılığın gelişmeye müsait olduğunu görüyoruz hem de KOBİ'lerdeki girişimci güç desteklendiği halde ekonomiyi daha ileri boyutlara taşıyabileceğini, büyümenin lokomotifi olacağını bizim de aracılık görevimiz olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Konuşmasında Türkiye'de son günlerde yaşanan gıda fiyatlarındaki artışa da değinen Bayazıt, "Son 1-2 ay içerisinde gıda fiyatlarında yaşanan ciddi artışlar tarım ve hayvancılığın ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkardı. Bizim de banka olarak üzerinde ciddiyetle durduğumuz bir konu. Türkiye'nin çok kıymetli madenleri var ama petrolü yok. Cari açığının önemli miktarda enerji ithalatından kaynaklandığı gözleniyor. Madem böyle bir ithalat faturası önümüzde var, kendi kaynaklarımızı, verimli topraklarımızı kullanmaya daha fazla eğilmemiz lazım. Yapı kredi olarak önümüzdeki süreçte buna eğileceğiz" ifadelerini kullandı.

Toplantıda Yapı Kredi Perakende Bankacılık Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sönmez, Yapı Kredi Başekonomisti Doç. Dr. Cevdet Akçay, Proje İş Geliştirme Genel Müdürü Etem Şişman, Ankara Patent Bürosu Genel Müdür Yardımcısı Korhan Dericioğlu ve Koç.net Satış Müdürü Fahrettin Yazkan, ekonomi ve KOBİ'lere yapılacak destekler hakkında bilgiler verdiler. Doğu illerindeki KOBİ'lerin temsilcilerinin ilgi gösterdiği toplantıda Kadir Çöpdemir, yaptığı esprilerle davetlileri güldürdü. Çöpdemir, konularında uzman olan konuşmacılara ülke ekonomisi ve KOBİ'lere yönelik desteklerle ilgili sorular yöneltti. Konuşmacılar, KOBİ Başlangıç Ar-Ge Hibe Destek Programı çerçevesinde girişimcilerin yararlanabileceği hibeler ve Yapı Kredi'nin sunduğu finansman çözümleri hakkında bilgilerin yanı sıra Yapı Kredi'nin sanayi, tarım ve hizmet sektörlerine özel hazırladığı kısa-orta-uzun vadeli kredi olanaklarını anlattı.

(ST-NÇ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title