Haberler

    Üniversite Öğrencilerinin Yaptığı Araba 100 Kilometrede 1 Lira Yakıyor

    Güncelleme:

    Erciyes Üniversitesi'nde 20 öğrencinin tasarladığı, 100 kilometrede sadece 1 lira enerji maliyeti olan elektrikli otomobilin tanıtımı yapıldı.

    ERÜ Mühendislik Fakültesi öğretim görevlisi Mehmet Fatih Kaya yönetimindeki 20 öğrenci tarafından tasarlanıp projelendirilen ve 60 bin liraya mal olan VoltaCar'ın tanıtımı, rektörlük binası önünde yapıldı.

    REKTÖRE GÖSTERDİLER

    Öğrencilerin kullanarak bina önüne getirdiği elektrikli otomobil, ERÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hamza Çakır ve üniversite yönetimince incelendi. Tanıtımda yaptığı konuşmada ekip ruhunun önemine işaret eden Prof. Dr. Çakır, öğrencilerin elektrikli otomobil projesiyle ekip çalışmasının en güzel örneğini sergilediğini belirtti. Herkesin ülke için elinden geleni ortaya koyması gerektiğini vurgulayan Hamza Çakır, "Bu projeyle elinizden geleni yapmaya çalışıyorsunuz. Biz de ERÜ yönetimi olarak elimizden gelen desteği vereceğiz." dedi.

    "TÜBİTAK BİZE BİR EL ATSIN"

    Öğrencilerin "VoltaCar" ile mutlaka Ankara'ya gitmeleri ve Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık'a projelerini anlatmaları gerektiğini dile getiren Çakır, elektrikli otomobili TÜBİTAK desteğiyle daha da geliştirmelerini istedi.

    100 KİLOMETREDE 1 LİRA YAKIYOR

    VoltaCar hakkında bilgi veren öğretim görevlisi Mehmet Fatih Kaya ise aracın 100 kilometrede 1 liralık enerji kullandığını kaydetti. Diğer üniversitelerin ürettiği elektrikli araçların 500 kilogram civarı bir ağırlıkta olduğunu belirten Kaya, VoltaCar'ın ise sadece 200 kilogram olduğunu ifade ederek, aracın tamamen öğrenciler tarafından hayata geçirildiğini vurguladı.

    ÖZEL SEKTÖR YARDIM ETTİ

    Mehmet Fatih Kaya, "VoltaCar'ı öncelikle üniversitemiz ve özel sektörden aldığımız destekle bu aşamaya getirdik, daha fazla geliştirmek için başta Rektör Vekili Prof. Dr. Hamza Çakır olmak üzere üniversite yönetiminden gereken ilgiyi gördük. Destek sözleri için teşekkür ediyoruz. Bu projede amacımız, öğrencilerimizi tamamen yerli üretime teşvik etmektir." diye konuştu.

    Kaynak: Teknokulis / Ekonomi

    Hamza Çakır Teknoloji Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

    İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

    İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

    '7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

    "7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

    Bakmadan Geçme

    Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
    Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

    Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

    500

    Yorumlar (130)

    MİLLET:

    Fazla sevimeyin yüz km de 1 lirayı, devlet 30 liraya çıkarır. O konuda pek marifetlidirler.

    44
    1
    yanıtYanıtla
    ali:

    bunlar araba yapsin odtülerdekilerde ancak eylem yapsin hainlik yapsin, saçma sapan devrim nutukları atsin. bunlara aferin odtunün iflah olmazlarinada yuhhhhhhhhh

    33
    8
    yanıtYanıtla
    Yurdum insani:

    ODTÜ ve Boğaziçi dekiler anca eylem yapar helal sana Erciyes:D

    38
    2
    yanıtYanıtla
    Korkusuz Kartal:

    Neden öyle diyorsunuz Kenan ışık in sunduğu kim 500 bin ister yarışmasında ne kadar zeki oldugumuzu!??gormediniz mi??yüzde 90 imiz 1 tl ile donduk eve??????

    yanıt3
    yanıt0
    baltalarli:

    Boburlenen ODTU''lulere kapak olsun.

    33
    3
    yanıtYanıtla
    Lotz:

    O arabayı satın alana kapak olabilir

    yanıt2
    yanıt3
    SERVET:

    Yorumlari okudum da cenesi calisan salaklar olumsuz yorum yapmis cikin da iyisini yapin o halde baska milletlerin markalariyla hava atan zibidiler yerli malini begenmez olmus Kafayi calistirmak yok cene calistiriyorsunuz. Servetimiz disari akiyor

    29
    0
    yanıtYanıtla
    adanali:

    Helal olsun lan. Daga cikip ibnelik yapanlara kapak olsun. Adamlari destekleyin sayin rektor. Ne gerekiyorsa halledin. Yerli otomobil uretilsin, dunyanin en kotu arabası da olsa milli aracima binerim ben

    22
    4
    yanıtYanıtla
    türkçeci:

    İyi hoş güzel de adı neden türkçe değil

    25
    0
    yanıtYanıtla
    Gökhan:

    Elektirkli araç üretmek kolay yerli elektirk motoru al 3 - 4 tane akü sanzumana gerek yok fiberden kabin yaptır bende yaparım yakıtla çalışan araç üretsinlerde görelim bence bunun haber niteliği bile yok

    15
    9
    yanıtYanıtla
    Tüm 130 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title