Haberler

Türkiye'nin En Yüksek Binası Satılıyor

Güncelleme:

Kiler GYO sahibi olduğu İstanbul 4. Levent'deki Sapphire binasının satışı için yatırım bankası TFI ile görevlendirme anlaşması yaptı.

Kiler GYO, sahibi olduğu 4. Levent'deki İstanbul Sapphire Binasınını satış için harekete geçti. Kiler Sapphire Alışveriş Merkezi, Sapphire Seyir Terası ile Sapphire Residence'ın satışı için yatırım bankası The First Investor (TFI) ile bir yıl süreli anlaşma imzaladı. Şirket KAP'a açıklama yaptı.

TAM 261 METRE

Sapphire, 261 metre anten yüksekliğiyle Avrupa'nın (Rusya toprakları hariç) Shard London Bridge'den sonra en yüksek 2. binası. İnşaatına 2006 yılında başlanan bina 2011 yılında tamamlandı.

SAPPHİRE ÖZELLİKLERİ

Toplam 165.169 metrekarelik inşaat alanına sahip binada 10 katı zemin altı olmak üzere toplam 66 kat bulunmaktadır. 30 metre anten ile yüksekliği 261 metreye erişmektedir. Binanın ana fonksiyonları olarak kamuya açık bir alışveriş merkezi ve otoparka ek olarak rezidans kulesi de yer almakta. Otoparklar zemin altındaki 6 katta, alışveriş merkezi ise zemin altındaki 4 katta ve zeminde yer almakta.

Bina taşıyıcı sistemi betonarme ve çelik olarak tasarlanmıştır. Bodrum katlar ve alışveriş merkezi katları betonarme olarak planlanmış, dış cephe ve devamı niteliğindeki alışveriş merkezi çatı örtüsü çelik konstrüksiyon.

Bina içindeki düşey sirkülasyon için 8 tanesi yüksek hızlı olmak üzere, toplam 14 adet asansör ve 13 adet yürüyen merdiven, yatay sirkülasyon için de 8 adet yürüyen yol bulunmakta.

Binanın konut kısımlarında 120 metrekareden 1.100 metrekare'ye kadar değişen, birbirinden farklı büyüklükte 177 adet rezidans birimi yer almakta. Residans kısmında 4 konut zonu bulunmakta ve bu zonlar da kendi içerisinde her 3 katta bir gökyüzü bahçesi oluşturmakta. Zonlar arasında konumlanan katlarda konut kullanıcıları için çeşitli rekreasyon alanları düşünülmüş.

SEYİR TERASI 225 METREDE

Rezidansların ortak alanları olarak 970 metrekarelik bir özel sosyal alan (lounge), 1.100 metrekarelik bir golf antrenman sahası ve binanın en son katında bir restoran bar yer almakta. Ayrıca kamuya açık olan ve 225 metre yükseklikte yer alan seyir terası da mevcut.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İstanbul Türkiye Kiler Emlak Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

Caner Öntekin:

Bilal oğlan alsın.Garibin yatacak yeri olsun

25
18
yanıtYanıtla
DAVUTUYSALVAN:

bizler hdpliyiz. dağ faresi asalak pkklı teröristleriz. masum halk gibi görünür etrafı yakar yıkarız sonrada devlet yaptı deriz. yalandan barış deriz ama hep hainlik peşinde koşarız. cünkü bizler dağfaresi hdpkklılarız

17
12
yanıtYanıtla
888Mobil-ANDROID:

beyler o binayi ben alacam kimse bana rakip çikmasin benim Bilal abim var

19
8
yanıtYanıtla
Realist35Mobil-IOS:

Şu haberle ilgisi olmayan yorumları yazan geri zekalılar amacınız ne?

18
6
yanıtYanıtla
SENİN AMACIN NE???:

VATANDAŞIN HAKKINI KENDİ PARASI GİBİ KULLANMALARINA

yanıt10
yanıt3
dokuz köyün agası. ......:

Hiç yemeden allah bin yıl ömür verse acaba ala bilir miyim....

17
1
yanıtYanıtla
KÖYLÜ:

ALIRSIN ASLINDAN İBADET ETTİĞİNİ CÜMLE ALEME DUYUR İNSANLARIN GÜVENİNİ KAZAN SONRA SANA GÜVENENLERİ KAZIKLA DOLANDIR İŞTE AMA UNUTMA NAMAZA GİDİYOR NAMAZA GİDİYORUM DEMEYİ UNUTMA

yanıt28
yanıt1
TARAFSIZ VATANDAŞ:

EN KOLAY KARA PARA HAKLAMA YOLU BU OLSA GEREK POLİTİKACILAR İÇİN NORMAL VATANDAŞTA O KADAR PARA ZATEN OLMAZ

15
1
yanıtYanıtla
AKP:

Allah devlete zeval vermesin.

6
10
yanıtYanıtla
vatandeaş:

alıyorumlan kaçpara birde bilalin parmağı varsa almam babası ikide bir dönüyor

9
6
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title