Haberler

Toplu Görüşmelerin Üçüncü Turu Başladı

Türkiye Kamu -Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Toplu Görüşmelerin 3. Turunda, Çok Önemli Adımlar Atılacağına İnandıklarını Söyledi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplu görüşmelerin 3. turunda, çok önemli adımlar atılacağına inandıklarını söyledi.

Akyıldız, toplu görüşmelerin 3. turu için geldiği Başbakanlık Merez Binada yaptığı açıklamada, görüşmelerde kamu çalışanlarını temsil eden heyetin tam bir mutabakat içinde olduğunu ve taleplerinin karşılanması beklentisini taşıdıklarını ifade etti.

Toplu görüşmelerde önemli bir noktaya gelindiğini anlatan Akyıldız, memur maaşlarına yapılacak zamla ilgili olarak mali ve sosyal haklar komisyonunun raporunun öncelikli olarak görüşüleceğini belirtti. Akyıldız, “Bugün toplu görüşme sürecinde çok önemli adımlar atılacağına inanıyoruz. Toplantıya umutlu geldik. Bu toplantının kamu çalışanları ve kamuoyuna müjdeli bir açıklamayla neticelenmesini istiyoruz” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da toplu görüşmeler kapsamında bugüne kadar önemli çalışmalar yapıldığına dikkati çekerek, “Bu oturumda beklentimiz büyük” diye konuştu.

İşçi sendikalarının toplu sözleşmeler sonucunda üyeleri adına önemli miktarlarda ikramiye hakkı sağladıklarına ifade eden Gündoğdu, kendilerinin de kamu çalışanları için yetkili yetkisiz tüm sendikaların üyelerine “toplu görüşme pirimi” talebinde bulunduklarını bildirdi. Gündoğdu, “Sendika aidatlarının artırılmasıyla ilgili bir kuruş talebimiz yok. Zaten sendika üyelerinin aidatı binde 5 oranında ödenmektedir. Biz, sendika üyesi 930 bin kamu çalışanına 25 YTL toplu görüşme primi istiyoruz” dedi.

Kamu İşveren Kurulunun masaya henüz zamlarla ilgili teklif sunmamasının sendikacılığa zarar vermek isteyenlere olanak yarattığını ifade eden Gündoğdu, bugünkü oturumda hükümetin masaya 2009 yılına ilişkin tekliflerini getirmesini beklediklerini kaydetti.

Ahmet Gündoğdu, “Hükümetin mali konularla ilgili ekonomik paketi getirmesini, bunu konuşup, pazarlığını yapıp, kamu çalışanlarına müjde vermek istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title