Haberler

Polisin, Aracı Durdurmadan Yazdığı 'Kemer' Cezası İptal Edildi

Güncelleme:

Antalya'da polis memuru Zeki Kılınç'a kesilen 88 TL'lik trafik cezası, mahkemece iptal edildi.

Antalya'da polis memuru Zeki Kılınç'a kesilen 88 TL'lik trafik cezası, mahkemece iptal edildi. Mahkeme, araçlarından inmeden cezai işlem uygulayan trafik polisleriyle ilgili görevi savsaklamadan işlem yapılmasına hükmetti.

CEZAYI HAKSIZ BULUP MAHKEMEYE GİTTİ

Antalya Emniyet Müdürlüğü Altınova Polis Merkezi'nde görevli polis memuru 52 yaşındaki Zeki Kılınç, 20 Şubat günü 07 ZM 637 plakalı özel otomobiliyle Kemer yolu Göynük kavşağından geçerken, emniyet kemeri takmadığı gerekçesiyle bölgedeki trafik polisleri tarafından aracın plakasına 88 TL ceza yazıldı. Aynı zamanda Emniyet- Sen Genel Başkan Yardımcısı olan Zeki Kılınç, cezanın haksız olduğu gerekçesiyle mahkemeye başvurdu. Kılınç, cezanın iptali istemiyle Antalya 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne dava açtı. Yetkisizlik kararı veren hakimlik, dosyayı Kemer Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderdi. Kemer Sulh Ceza Hakimliği de başvuruyu reddetti.



ARACI DURDURMADAN CEZA OLMAZ

Kılınç, bu kez üst mahkeme Antalya 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz etti. Yapılan inceleme sonunda mahkeme, özellikle emniyet kemeri takılması konusunda aracı durdurmadan, kontrol etmeden ceza yazmanın yanlış olduğu gerekçesiyle Kılınç'ın itirazının haklı olduğu kararına varıp cezayı iptal etti. Ayrıca cezayı uygulayan memurların görevi savsakladığı yönünde görüş belirten mahkeme, iki memurla ilgili cezai işlem yapılmasına hükmetti.

KARAR ÖRNEK OLMALI

Meslektaşlarının uyguladığı tutumun son derece yanlış olduğu belirten Zeki Kılınç, karara sevindiği söyledi. Kararın son derece adil ve yerinde olduğunu belirten Kılınç, "Hep tartışma konusu olan ve yanlış uygulanan bir uygulama. Bizzat benim başıma gelmesi üzerine kararı araştırma fırsatı buldum. Bu kararın, trafik görevinde bulunan arkadaşlarıma doğru uygulama konusunda uyarıcı etkisi olacağı muhakkak. Emniyet kemeri takmadan araç kullanmam söz konusu olmamasına rağmen, takmadığım iddiasıyla Antalya bölgesi sınırları içerisinde aracımı durdurmadan arkadan plakaya kesilmiş trafik cezasının iptal edilmesiyle ilgili açtığım dava lehime sonuçlanmış oldu" diye konuştu. Kılınç, kararın örnek olması gerektiğini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Zeki Kılınç Altınova Antalya Otomobil Yaşam Ekonomi Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500

Yorumlar (40)

TAYYİBİ EL HABİBİ:

POLİS OLUNCA İPTAL SIRADAN VATANDAŞ OLUNCA MAHKEME RED. . . . POLİS DEVLETİ OLDUK. . . HERKESE HAYIRLI OLSUN. . . . . BU ÜLKE ADAM OLMAZ. . . .

16
6
yanıtYanıtla
020304 GERZEĞİNE CEVAP:

020304 ULAN DİNGİL ZATEN MAHKEME SIRF DAVACI POLİS DİYE KARARI POLİS LEHİNE VERMİŞ. . GERZEKÇE KONUŞMA

yanıt2
yanıt0
hakan:

bir polisi haklı bulurken diğerini haksız bumuş. yani taraf tutmak yok. olay hakimin yarın birgün banada aynı ceza gelirse bunu emsal gösteririm mantığı:)

yanıt8
yanıt0
DrMobil-IOS:

Karı ne işi var bu haberde merak ettim:) Ama güzel bir kemer evallah

14
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Normal vatandaşa olsa cezayı kitler giderdi.

9
3
yanıtYanıtla
vatan:

Şuraya bak ya. Her meslek grubu meslektaşlarını korur. Bir tek POLİS teşkilatı kendi meslektaşlarına düşman gibi davranıyor. Ya sivil vatandaşa ceza yazamayanlar meslektaşına yazıyor. Bu ülkede ceza ödeyen varmı ki. Herkes bir adamını bulup iptal ettiriyor. Olan yine gariban POLİS''e oluyor. İyi olmuş bu POLİS memuruda hakkını aramış. Ha iyimi değil tabi. Ama bu adalet sistemi zaten suçluyu koruyor. Hakim, savcı, siyasi, avukat kimse ceza ödemiyor. Poliste ödemesin bari. Sonrada çok kaza oluyor, Olurrrrrrr

6
5
yanıtYanıtla
Ali özmenMobil-IOS:

Bu ülkede ne mantıksız yargı mensupları var

6
4
yanıtYanıtla
kafkaslı:

polise de şaşıyorum neden kemer cezası yazıyorsun kardeşim. . insanların kazalarda rahat yaralanıp ölme özğürlüğünü neden elinden almaya çalışıyorsun. bırak özğürce yaralanıp ölsünler!!!!!!!!!!!

8
1
yanıtYanıtla
AFFETMEZ:

ne var yani devletin bütcesine 88 tl katkıda bulunsa valla sıradan bir vatandaş olsa tıpış tıpış öder ama bizimkisi ne yapıyor üşenmeden birde mahkemeye gidiyor kim bilir bunun icinde görevini ne kadar ihmal etmiştir YAZIKLAR OLSUN . . CEZAYI YAZANADA HELAL OLSUN

8
1
yanıtYanıtla
sertt:

yazanlar şimdı daha cok devletın kasasına vercek . boş konusmayın

yanıt0
yanıt0
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title