Haberler

Ankaralı Ailenin Ödeyemediği Su Faturası 15 Yıldır Çileye Dönüştü

Güncelleme:

Başkentte, maddi imkansızlık nedeniyle ödenemeyen bir su faturası yüzünden 4 kişilik bir ailenin hayatı karardı.

Ankara Keçiören'de oturan Karataş ailesi, 2000 yılında rahatsızlanan ardından kaldırıldığı hastanede vefat eden çocuklarının hastalığı ile uğraştıkları sırada su faturasını yatıramadı. Karataş ailesinin 15 yıllık kabusu da böylelikle başlamış oldu.

ÖNCE CEZA SONRA FAİZ

Mevlüt Karataş, bu sırada su sayaçlarının ASKİ ekipleri tarafından söküldüğünü belirterek, kaçak su kullandıkları gerekçesiyle 3 bin 600 TL ceza kesildiğini ifade etti. Karataş, borçlarının 6 takside bölündüğü ve bir taksitini ödediğini kaydederek borcunu ödeyemeyince mahkemelik olduklarını söyledi.

3 DEFA HACİZ GELDİ

Evine 3 kez haciz geldiğini ve bu yüzden 3 sene cezaevinde kaldığını dile getiren Karataş, 15 yıldır sularının akmadığını anlattı. 12 bin TL su borcu geldiğini ifade eden Karataş, cezaevine girme durumuyla karşı karşıya olduğunu da vurguladı. Su borcunu nasıl ödeyeceğini düşünen Karataş, binlerce lirayı bulan avukatlık ücretleri konusunda ise çaresiz olduğunu anlattı.

"15 YILDIR ÇOCUKLARIMIN TEMİZLİĞİNİ YAPAMIYORUM"

Türkan Karataş da, 15 yıldır çocuklarının temizliğini yapamadığını ifade ederek içinde bulundukları durum yüzünden çocuklarını okula gönderemediğinden yakındı. Türkan Karataş, su ihtiyaçlarını komşularının evlerinden taşıdıkları suyla karşıladıklarını anlattı.

Ailenin küçük kızları Seda ve Sibel de, başkalarının evinde su aktığını görünce utandıklarını söyleyerek, kendi evlerinde artık su akmasını istediklerini dile getirdi. Karataş ailesi, yetkililerin seslerini duyarak kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mevlüt Karataş Keçiören Yaşam Ekonomi Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Bakmadan Geçme

23 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 23 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Trafik kazası tespit tutanağı nasıl doldurulur? Kaza raporu E-devlet sorgula! Kaza Tespit Tutanağı nedir, nasıl yazılır? Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

500

Yorumlar (55)

mehmet:

yazık be doğuda su, elektrik hiçbir vatandaşımız ödemiyor hanginin kapısına icra gidiyor tabi gitmekte sıkar ancak devletine boynu bükük vatandaşa yüklenirsiniz yazıklar olsun sizlere.

26
28
yanıtYanıtla
Orhan:

Bu devletin parasını sadece AKP yiyebilir, siz kim oluyorsunuz da devletin parasını yiyeceksiniz. Girin yatın cezaevinde devletin hakkını yemek size düşmez.

27
5
yanıtYanıtla
MU-AYmobilWeb@haberler.com:

İŞ. ADAMLARINI. 300-400 mil VERGI. BORÇLARINI. SILERSINIZ. GARİBANADA. GELINCE. SAYACINI. ÇIKARIR. SUYUNU. KESERSİNİZ. ALLAH. TÜMÜNÜZE. AKIL. FIKIR. BIRDE. BELANIZI. VERSİN

28
0
yanıtYanıtla
süleyman:

İNSANLARIN EVİNDE SU YOK HAALA HEDEF 2023 :)

28
0
yanıtYanıtla
usm:

sen erkek olarak su faturani ödeme sonrada cik poz ver ayiptir insan utanir bizler öderken yanlismi yapmis olduk

2
26
yanıtYanıtla
emrys:

Doğu ve güneydoğuda kaçak elektriğe göz yumanlar şu masumlara garibanlara da bir tölerans tanısa çok mu

23
3
yanıtYanıtla
vatandaş:

İnsanlığın bittiği an.

23
0
yanıtYanıtla
ALİ:

ALLAH cc YARDIMCINIZ OLSUN İNŞALLAH. . . .

20
0
yanıtYanıtla
Peygamberler şehri diyarbekirMobil-ANDROID:

Allah kerim. . olan garibana oluyor. .

18
1
yanıtYanıtla
v1:

su bedava olmalı 20 tona kadar

17
1
yanıtYanıtla
Tüm 55 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title