Haberler

Oyakbank'ı Bekleyen Ing Batık Netbank'ı Alıyor

Oyakbank'a 2 Milyar 673 Milyon Dolarla En Yüksek Teklifi Veren ve Almak İçin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) Onay Bekleyen Hollandalı Ing, 1993 Yılından Bu Yana Amerika'da Kapanan En Büyük Mali Kuruluş Olan Netbank'ı Satın Alıyor.

Oyakbank’a 2 milyar 673 milyon dolarla en yüksek teklifi veren ve almak için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) onay bekleyen Hollandalı ING, 1993 yılından bu yana Amerika’da kapanan en büyük mali kuruluş olan Netbank’ı satın alıyor.

ING’nin online kolu ING Direct, varlıkları toplamı 2.5 milyar dolara ulaşan Netbank’ın sigortalanmış 1.5 milyar dolarlık mevduatını almak için 15 milyon dolar ödedi. ING, ayrıca iflasını açıklayan Netbank’tan 724 milyon dolarlık varlığı da üstüne alacak.

GÜVEN KAZANMAK İÇİN: ING Direct’in Genel Müdürü Arkadi Kuhlmann, şubelere uğramadan tüm işlemlerini sanal ortamda gerçekleştiren Netbank’a ait müşterilerin güvenini kazanmak gerektiğine dikkat çekerek, "Pazarda en önemli şey güven kazanabilmek. Pazarın en büyüğü olarak işlemlerini internet zerinden yapmayı sürdürecek müşterilere, hizmet vereye çalışacağız" dedi.

YANLIŞ STRATEJİ KURBANI: ING Direct’in açıklaması Netbank’ın ABD’de riskli mortgage kredileri nedeniyle uğradığı kayıplardan dolayı alınan kapatma kararının hemen ardından geldi. ABD Tasarruf denetim Ofisi (OTS), Netbank’ın kapatma kararına gerekçe olarak şirketin dökümantasyon ve kontrol eksikliği ile yanlış stratejilerin kurbanı olduğunu belirtmişti.

BAŞARISIZ SATIŞ GİRİŞİMİ: En düşük sermaye standartlarının da altında işlem yaptığı gerekçesiyle Netbank’ın kapanmasına karar veren OTS yetkilileri, "Bu sorunu tespit etmek için yapılan faaliyetler başarısız oldu. Büyük faaliyet giderleri devam eden kayıplarla birleşince Netbank’ın güvenilirliği yara aldı" dedi. Açıklama, Netbank’ın kendini satma girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından geldi.

KRİZ SARSTI: Yaz boyunca yaşanan global likidite sıkışıklığı nedeniyle çok sayıda mortgage kredisi sağlayan fon, battı veya faaliyetlerine ara vermek zorunda kaldı. Amerika’nın en büyük mortgage kredi kuruluşu Countrywide Financial da, likidite sıkışıklığından olumsuz etkilenen kuruluşlar arasında yer aldı. Countrywide ayakta kalabilmek için Bank Of America’dan 2 milyar dolar destek almak zorunda kaldı. Kredi geri ödemeleri sonucunda da, 12 milyar dolar finanse etmeyi başardı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title