Haberler

Ölen Madencilerin Ailelerine 1.000 TL Aylık

Güncelleme:

SGK Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca, Soma'daki faciada hayatını kaybeden madencilerin ailelerine bin lira ölüm geliri verileceğini söyledi.

Türkiye, Manisa Soma'daki madende çıkan yangında hayatını kaybeden yüzlerce işçiye ağlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu da olay sonrası Soma’yla ilgili incelemelere başladı.

SGK Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca, madende çalıştığı iddia edilen 15 yaşındaki Kemal Yıldız için yasal işlem yapılacağını söyledi.

ÖLEN MADENCİLERİN AİLELERİNE 1000 TL ÖLÜM GELİRİ

Hayatını kaybeden ve yaralanan işçiler için de çalışma yapılacağını belirten Kuruca, ölen madencilerin ailelerine yaklaşık olarak bin lira ölüm geliri verileceğini söyledi.

Sosyal güvenlik mevzuatına göre, iş kazası veya meslek hastalığına bağlı nedenlerden dolayı ölen sigortalının hak sahiplerine, aylık kazancının yüzde 70’i, ölüm geliri olarak bağlanıyor.

Olayın iş kazası olarak resmiyet kazanma-sının hemen ardından süreç başlatılıyor ve gerekli işlemlerin ardından hak sahiplerine maaş ödeniyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Mustafa Kuruca Türkiye Soma Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
500

Yorumlar (161)

arzuuuundefined:

trilyonlar versen ne yazar..yetimin baba özlemini ne yapacaksınn

48
4
yanıtYanıtla
betülhazan.333@hotmail.com:

kendi hallerinemi bıraksaydı hiçmi vermeseydi sen gibi laf edip bugün yarın unutsamıydı

yanıt0
yanıt0
kerem yankeremyan@hotmail.com:

Betül teşke sayın bakanda kol saatini bağışlasaydıda ölen ailelere 2 şer bin daha gelir olurdu hem daha az madur olur olurlardı...

yanıt0
yanıt0
ARZUUUarzu5568@hotmail.com:

BETÜL HANIM KEŞKE KENDİ HALLERİNE BIRAKSAYDI DA KURU EKMEĞİ SEVGİYLE BÖLÜŞSELERDİ ŞİMDİ BİR EŞİN YOK, EVİN DİREĞİ BİRİCİK BABAN YOK HAYDİ ÖLÜM AYLIĞI DİYE MADDİ OLANAK SUNUYORSUN Kİ MEBLAĞ BELLİ PEKİ MANEN NE YAPABİLİRLER?O YAVRULARIN BABASIZ GEÇECEK YILLARI, ANNENİN YETEBİLDİĞİ KADAR ...

yanıt0
yanıt0
kiminesabah_derya_deniz@hotmail.com:

Allah siİ KAHRETSİN emi evi kira olan birden fazla çocuğunu okula gönderen aile ne yapqcak. 1000 lira senin bir günlük luzumsuZ harcaman dan az. Ne demek bu ya içini de vicdanı nı da rahatlattın demi dilerim babasız bıraktığın yetimlerin hakkı kalmaz kursagında kalsın

16
35
yanıtYanıtla
Ä°skenderun'lu Erkaneeeeerrrrrkkkkkaaaaannnn:

CÜMLETEN SELEMUNALEYKÜM ARKADAŞLAR, ÇOCUKLARİNİN VE SEVDİKLERİNİN EKMEK PARASİNİ KAZANMAK UĞRUNU HÂYATİNİ KAYBEDEN ARKADAŞLARİMİZA YÜCE MEVLAM'DAN RAHMET SEVDİKLERİNE VE TÜM İNSANLARİMİZA SABİR DİLİYORUM,, BU GÖZ YAŞLARİMİZ ONLAR İÇİN DAİMA KALBİMİZDE YAŞİCAKLAR ŞÜPHEŞİZ..,, ARKADAŞLARİM CANLARİM LÜTFEN BU KONUDA SAYİN BAŞBAKANİMİZİ SUÇLÂMAYİN YAZİKTİR GÜNAHTİR DOSTLAR,,O'Kİ SİZİN TİRNAGİNİZA ZARAR GELMESİNİ İSTEMEZ,HEPİNİZİ AYİRT ETMEDEN KARŞİLİK BEKLEMEDEN SEVER, ŞUÂN HEPİMİZDEN FAZLA ÜZÜLUYOR EMİNİM, LÜTFEN ALLAH RİZASİ İÇİN ONA HÂKSİZLİK ETMESİNLER, O BİZİM CANİMİZDAN BİR PARÇA,, LÜTFEN GELMEYİN LUTFEN.

26
10
yanıtYanıtla
NURHANnurhan19662009@hotmail.com:

İSKENDERUNLU ERKAN O CANINDAN BİR PARÇA OLAN ŞAHSİYETİDE AL TERKET BU ÜLKEYİ

yanıt0
yanıt0
Hüsnü BARLASundefined:

Alın o bin lirayı,Bilal oğlanın derneğine verin.

12
21
yanıtYanıtla
Demetundefined:

Şerefsiz ve adi köpekler, bunca işçinin hakkı haram olsun hepinize

11
22
yanıtYanıtla
aka_ilhanundefined:

Galatasaray futbolcuları 5 milyon tl toplamış.Dağıtması için inşallah devlete vermezler.Bizzat kendi görevlendirdikleri birisi dağıtsın.

17
15
yanıtYanıtla
Tüm 161 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title