Haberler

Naksan'a "World Star Dünya Ambalaj Ödülü"

Güncelleme:

Naksan Plastik, geliştirdiği "Shine Protect" isimli yenilikçi ürünüyle, "World Star 2012 Dünya Ambalaj Ödülü" aldı.

Naksan Holding şirketlerinden Naksan Plastik, geliştirdiği "Shine Protect" isimli yenilikçi ürünüyle, "World Star 2012 Dünya Ambalaj Ödülü" aldı.

Naksan Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nakıboğlu, "Çevreye saygısını kaybetmeden sektöründeki yeniliklere her zaman öncülük eden Naksan Plastik'in, Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirdiği 'Shine Protect' isimli doğada yüzde yüz çözülebilen ürünü, önce ASD Altın Ambalaj Ödülü'nü, ardından da dünya ambalaj sektöründeki en saygın ödüller arasında yer alan World Star 2012 Dünya Ambalaj Ödülü'nü kazanmıştır" dedi.

Malzeme yapısı ile farklılık oluşturan yenilikçi ürünün 'composed-shine' film kullanılarak üretildiğini söyleyen Nakıboğlu, "Ürünümüz özel baskı teknikleriyle görsel olarak zenginleştirilmiştir. Bu özel ürün nişasta bazlı malzeme yapısı itibariyle yüzde 100 doğada çözülebilmektedir. HD klişe kullanılarak yüzde 56 daha net ve canlı renklerin elde edildiği üründe, piyasada ilk defa uygulanan ve bakıldığı yöne göre parlak, fosforlu ve sedefli renkler sunan 'sunshine' mürekkep ve laklar kullanılmıştır. Ürün, doğada yüzde 100 çözülebildiği gibi, kullanılan mevcut PE malzeme ile aynı mekanik özelliklere sahiptir" diye konuştu.

Nakıboğlu, dünyadaki tüketicilerin, kullanılan ambalaj malzemelerinin ekolojik sisteme etkileri konusunda duyarlılıklarının son dönemlerde artmaya başladığını kaydederek, "Plastik ambalajlar, önyargı ile doğa dostu olmamakla itham ediliyor. Plastikler aslında çevreye zarar vermeyen; üretim, işleme ve geri dönüşüm prosesleri sırasında en az enerji tüketen ve doğaya zararlı atıklar bırakmadan yok olabilen malzemelerdir" ifadelerini kullandı.

Plastik ambalajlara yöneltilen çevre kirliliğine yol açtığı görüşünün, bir davranış sorunu olduğunu belirten Nakıboğlu, "Eğer çöplerimizi uygun şekilde toplar ve sınıflandırır, bireylerin doğaya olan saygı bilinçlerini yükselterek atıklarımızı çevreye serbest şekilde atmalarını engelleyebilirsek, bu dezavantaj ortadan kalkar" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Naksan Plastik Star Ekonomi Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title