Haberler

Mc Donald's'da Deprem: CEO'su Değişiyor

Güncelleme:

Mc Donald's'ın CEO'su Thompson görevini 1 Mart itibariyle Mc Donald's Avrupa'nın Başkanı Easterbrook'a devredecek.

Dünyanın en büyük fast food zincirlerinden Mc Donald's'ın Üst Yöneticisi (CEO) Don Thompson'ın görevini 1 Mart itibarıyla Steve Easterbrook'a devredeceği bildirildi.

YENİ CEO ESKİ Mc'Cİ

Merkezi İllinois'ta bulunan Mc Donald's'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, 1 Mart'ta görevinden ayrılacak Thompson'ın yerine, Mc Donald's Avrupa'nın Başkanı Easterbrook getirilecek. Yaklaşık 21 yıldır Mc Donald's için çalışan Easterbrook, şirketin son 10 yıl içindeki üçüncü CEO'su olacak.

SEBEBİ AÇIKLANMADI

Mc Donald's, söz konusu görev değişikliğinin nedenini açıklamazken, kararın şirketin 2014'ün son çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarından birkaç gün sonra gelmesi dikkati çekti.

GELİRİ DÜŞTÜ

Mc Donald's, geçen yılın dördüncü çeyreğindeki gelirinin 2013'ün aynı dönemine kıyasla yüzde 21 azalarak 1,1 milyar dolara düştüğünü açıklamıştı. Dünya genelinde 36 bini aşkın restoranı bulanan Mc Donald's'ın müşteri sayısı da 2013 yılında yüzde 1,6 ve geçen yıl yüzde 4,1 azalmıştı.

KÖTÜ GİDİŞ

Şirket, son iki yıldır devam eden bu kötü gidişatı durdurmak için önemli adımlar atacağını duyurmuştu. Thompson'ın 2,5 yılın ardından görevinden ayrılması bu adımlardan ilki olarak algılanırken, şirketin hisseleri açıklamanın ardından yüzde 3 değer kazandı.

GİDEN CEO'DAN AÇIKLAMA

Mc Donald's'ın ilk siyahi CEO'su Thompson, yaptığı yazılı açıklamada, "Mc Ailesine veda etmek zor ancak her şeyin bir zamanı var" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Don Thompson Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (10)

G.K:

pisliklerallah adına kesilmeyen herşey müslümana haramdır. bunların etleri herşeyi yurdıından tırlarla geliyor yemeyin.

17
4
yanıtYanıtla
özer öz.:

4 yıl öncesine kadar MC Donalds favorim idi ancak eleman ve ürün kalitesi çok düştüğü için MC''a gitmeme kaarı aldım. . Burger da bozulmaya yüz tuttu diyebiliriz. . . Servis elemanları çok '''' bayağı '''' yaklaşmları ve servis süresi ciddi bir şekilde bozuldu. . . çok sık faydalananlar fark etmiştir.

17
4
yanıtYanıtla
KazimMobil-IOS:

Yahudi bizden Kazandığı paralarla bizi yok etmeye Çalışıyor coco cola,McDonalds vs

14
0
yanıtYanıtla
nalan:

Bu iğrenç yemekleri yemeyin yaaa o etlerin nasıl yapıldığını hiç araştırdınızmı.

12
1
yanıtYanıtla
oflumobilWeb@haberler.com:

Bananeee benim lahmacunum dönerim kebabim varken pehhh

7
0
yanıtYanıtla
İlkermobilWeb@haberler.com:

Ülkemizin o kadar güzel yemekleri varken neden tercih ediyorlar bunları anlayamıyorum etin tadını alamamanız için o kadar sos katıyorlar ordandamı anlamıyorsunuz

6
0
yanıtYanıtla
vatansever80:

kökü batar gider inşallah

2
0
yanıtYanıtla
XboymobilWeb@haberler.com:

Her yahudi israilli değildir arkadaşlar. İsrail düşmanı yahudilerde hayli hayli fazladır.

1
1
yanıtYanıtla
X-RAY:

KİMİM OLDUĞU ÖNEMLİ DEĞİL SAĞLIK ELDEN GİDİYOR ÖNEMLİ OLAN BU, PARANIN DİNİ İMANI OLMAZ.

2
0
yanıtYanıtla
O.TMobil-IOS:

Et Pınar et ve helal kesim yurt dışından gelmiyor.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title