Haberler

İstanbul'da Finans Zirvesi

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Yüksek Konsey ve Ulusal Danışma Kurulu’nun ilk toplantısı yapılıyor.

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Yüksek Konsey ve Ulusal Danışma Kurulu’nun ilk toplantısı İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılıyor. Toplantıya Devlet Bakanları Ali Babacan, Cevdet Yılmaz ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le birlikte İBB Başkanı Kadir Topbaş, Merkez Bankası Başkanı Dursun Yılmaz ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş katıldı.

Kurul adına ilk toplantı öncesi açıklama yapan Devlet Bakanı Ali Babacan, toplantıda strateji ve eylem planıyla, idari yapılanma konusunda çalışma gerçekleştirileceğini söyledi. Dünyayı etkileyen küresel krizin ardından yatırımcıların güvenli merkezler aradığını belirten Babacan, “ Türkiye sağlam bankacılık ve güçlü mali yapısı sayesinde pek çok ülkeden olumlu anlamda ayrılmıştır. İstanbul’un cazibe merkezi haline getirmek için gerekli düzenlemeler yapmak gerekiyor. Rekabet gücünü yükseltmemiz gerekiyor. Yapısal reformlar, sağlam bir zemine oturan ekonomi, dış politikadaki atılım bunu destekliyor. Bölgesinde sahip olduğu öncü rol, orta ve uzun vadeli hedeflerle Türkiye, gerçek anlamda bir finans merkezi olma şansına sahiptir" dedi.

İstanbul’un bir dünya kenti olduğunu ifade eden Babacan, “ İstanbul bir dünya kenti. Binlerce yıl önce de öyleydi. Tarihte çok önemli bir finans merkezi olmuşsa bizim tek yapmamız gereken, bu potansiyeli ortaya çıkarmak, varsa engelleri kaldırmak" diye konuştu.

Babacan özel sektörü de projeyi sahiplenmeye çağırdı. Babacan’ın açıklamalarının ardından toplantı basına kapalı olarak gerçekleştiriliyor.

Özgür ALTUNCU Elçin ORAN – İSTANBUL DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title