Haberler

Goldaş'la Altın Kavgasını İngiltere'ye de Taşıdı

Goldaş'a Verdiği Yaklaşık 10 Ton Altının Karşılığını Alamadığı Gerekçesiyle Savcılığa Suç Duyurusunda Bulunan Fransız Bankası Societe Generale, Firma Hakkında İngiltere'de de Alacak Davası Açtı.

Goldaş’a verdiği yaklaşık 10 ton altının karşılığını alamadığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunan Fransız bankası Societe Generale, firma hakkında İngiltere’de de alacak davası açtı.

Ayrıca Goldaş’ın bazı mallarına İstanbul Ticaret Mahkemesi’nde tedbir kararı koydurdu. Societe Generale, Goldaş’a satılması için verdiği yaklaşık 10 ton altından bir daha haber alamadıklarını iddia ederek 15 gün önce Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na başvurmuştu. Fransız banka dilekçesinde, nitelikli dolandırıcılıkla suçladığı Goldaş’ın 10 ton altını derhal geri vermesini talep etti. Societe Generale’e göre, 10 ton altını konsinye sözleşmesiyle satılmak üzere verdiği Goldaş’ın normal şartlarda bu altınları satıp komisyonunu aldıktan sonra bankaya ödeme yapması gerekiyordu. Ancak iddiaya göre satış için belirlenen süre içinde kendilerine herhangi bir ödeme yapılmadığı gibi, 10 ton altının izine rastlanmadı.

İNGİLTERE’DE ALACAK DAVASI: Societe Generale, İngiltere’deki hukuk mahkemesinde, alacak davası açtı. Davanın İngiltere’de açılmasının nedeni ise uslararası alacak davalarında, alacaklı olan taraf, tarafsızlığına güvendiği, üçüncü bir ülkede dava açabiliyor. Banka bununla da yetinmeyip, Bakırköy Ticaret Mahkemesi’nde Goldaş’ın mallarına tedbir kararı konulması için dava açmak istedi. Ancak bu talep kabul edilmeyince, bankanın İstanbul’daki avukatları İstanbul Ticaret Mahkemesi’ne başvurdu. Ticaret Mahkemesi talebi kabul ederek, Goldaş’ın bazı mallarına tedbir konulmasına karar verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title