Haberler

Emd "Altın Kalem Ekonomi Basını Başarı Ödülleri"

Anadolu Ajansı muhabiri Leyla Ataman Koyuncuoğlu, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) tarafından "Ajans Haberi" kategorisinde ödüle layık görüldü.

Anadolu Ajansı muhabiri Leyla Ataman Koyuncuoğlu, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) tarafından "Ajans Haberi" kategorisinde ödüle layık görüldü.

EMD "Altın Kalem Ekonomi Basını Başarı Ödülleri", Hilton Otel'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Törene, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı İbrahim Yiğit, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Törende konuşan EMD Genel Başkanı Turgay Türker, kısa bir süre önce hayatını kaybeden EMD'nin kurucularından gazeteci Ömer Faruk Günel'i rahmetle andı. EMD'nin bölgelerdeki temsilcileriyle yoluna güçlü bir şekilde devam ettiğini belirten Türker, bu yıl ödüller için yüksek sayıda başvuru aldıklarını anlattı.

Çağlayan da konuşmasına "Ben şimdi buraya gelmeden, konuşmadan çatlarım. Buraya geleceğim, konuşmadan gideceğim. Alışık mısınız böyle bir şeye-" diyerek başladı.

Günel'e Allah'tan rahmet dileyen Çağlayan, ekonomi muhabirlerinin kendisi için son derece önemli olduğunu vurguladı. Çağlayan, 1989 yılında Ankara Sanayi Odasının (ASO) en genç yönetim kurulu üyesi, 1995'te de ASO'nun en genç başkanı olduğunu ve en uzun süreli başkanlığı yaptığını anlattı.

EMD'nin önemine işaret eden Çağlayan, "Ekonomi Muhabirleri Derneği, Zafer Çağlayan'ın Zafer Çağlayan olmasında, Ankara Sanayi Odasının Ankara sanayisi, Türk sanayisi ve Türkiye'ye, dünyaya tanıtılmasında benim en yakın dostum, en yakın destekçim olmuştur. Zafer Çağlayan, Zafer Çağlayan olmuşsa Ankara Sanayi Odası Türkiye'de ve dünyada sesini duyurmuşsa bunu bilhassa ekonomi muhabirlerine borçludur" diye konuştu.

Kalkınma Bakanı Yılmaz da Türkiye geliştikçe medyanın da geliştiğini, EMD'nin 400'den fazla üyesi olması ve Anadolu'da da üyesi bulunmasının önemine işaret etti. Gelişmenin, ekonomiden ibaret olmadığının altını çizen Yılmaz, ekonominin yanına sosyal boyut, çevre ve temel hakların eklenmesi gerektiğini söyledi. Ekonomi gelişmeden, demokrasinin istenilen seviyeye gelmediğini anlatan Yılmaz, ekonomi muhabirlerinden Türkiye'nin uzun vadeli ekonomi politikalarını da dikkate almasının faydalı olacağını dile getirdi.

-Koyuncuoğlu'na ödülünü Özdebir verdi-

Gecede, "Ajans haberi" kategorisindeki ödülü, "İşçi Mehmet, futbolcu Mehmet'in 2 katından fazla vergi ödüyor" haberiyle AA muhabiri Leyla Ataman Koyuncuoğlu aldı. Koyuncoğlu'na ödülünü, ASO Başkanı Nurettin Özdebir verdi.

Hürriyet gazetesinden Erdinç Çelikkan, Zaman gazetesinden İsa Yazar, Ticaret Gazetesi-EGİAD Yarın dergisinden Seda Gök, Milliyet gazetesinden Güngör Uras, Para dergisinden Faruk Türkoğlu-Erkan Kızılocak, NTV'den Ahmet Ergen, TRT Ankara Radyosu-Radyo 1'den Ahmet Falih Akıcı, TRT Türkiye'nin Sesi Radyosu'ndan Gülşen Ayvaz, Hürriyet internetten Aysel Alp Süzer ve www.bloomberght.com'dan Süheyla Yılmaz çeşitli kategorilerde ödül aldı.

Ömer Saffet Arolat, EMD Kurucu Başkanı Özden Alpdağ Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Geceye sponsor olan kuruluş ve şirket temsilcilerine de plaket sunuldu. - ANKARA

Kaynak: AA / Ekonomi

Cevdet Yılmaz Leyla Ataman Altın Kalem Çağlayan Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title