Haberler

Ecb Başkanı Draghi Açıklaması

"Faizler gerektiği sürece düşük kalmaya devam edecek" "Ekonomik faaliyetlerde kademeli bir toparlanma bekliyoruz"

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, ekonomik faaliyetlerde kademeli bir toparlanma beklediklerini belirterek, "Faizler gerektiği sürece düşük kalmaya devam edecek" dedi.

Avrupa'daki son güven göstergelerinin ekonomideki kademeli toparlanmayı doğruladığını ifade eden Draghi, ekonomik faaliyetlerde kademeli bir toparlanma beklendiğini bildirdi.

Faizlerin gerektiği sürece düşük kalmaya devam edeceğini vurgulayan Draghi, para piyasası koşullarının aşırı likiditenin kademeli düşüşünden etkilendiğini belirterek, öncü göstergelerin ekonomide toparlanmanın devam ettiğine işaret ettiğini dile getirdi.

Draghi, düşük enflasyonun faydasını hissettirdiğini ancak Avro Bölgesi'nde işsizliğin hala yüksek seyrettiğini dikkati çekti.

2014 yılı için Gayrisafi Yurtiçi (GSYH) tahmininde yüzde 0,1 oranında aşağı yönlü bir revizyon olduğunu belirten Draghi,  2013 yılı için daralma tahmininin yüzde 0,6'dan yüzde 0,4'e düşürüldüğünü ifade etti.

Draghi,büyümeye yönelik risklerin aşağı yönlü olduğunu ve fiyat gelişimi için öngörülen risklerin de orta vadede dengelendiğini belirterek 2013 yılında enflasyonun da yüzde 1,5, 2014 yılında ise yüzde 1,3 olmasının beklendiğini söyledi.

Kredi büyümesinin hala yavaş olduğunu vurgulayan Draghi, bankaların gücünün artırılmasının önemli olduğunu kaydetti.

Draghi, hükümetlerin borç oranlarının tabana oturtulması gerektiğini ve yüksek işsizlik oranı olan ülkelerde çok kararlı ve yapıcı reformların da hayata geçirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

European Central Bank Mario Draghi Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title