Haberler

Dünyanın En Büyük Bankalarından Biri Türkiye'ye Geliyor

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, dünyanın en büyük uluslararası bankalarından birinin Türkiye'ye gireceğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, dünyanın en büyük bankalarından birinin Türkiye'de lisans almak için başvuruda bulunduğunu açıkladı.

BDDK kurulacak bankanın ismi hakkında bilgi vermezken, bu bankaların Bank of China veya Hollandalı Rabobank olabileceği belirtiliyor.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, dün İnşaat Sanayicileri İşverenleri Sendikası'nın (İNTES) etkinliğine katılmış, burada dünyanın en büyük uluslararası bankalarından birinin lisans almak üzere başvuruda bulunduğunu belirtmişti. 

Babacan, bankanın 300 milyon dolarlık sermayeyle kurulacağını açıkladı. BDDK kurulacak banka hakkında isim vermezken, bu bankaların Bank Of China veya Hollandalı Rabobank olabileceği ifade ediliyor. 

Babacan'ın, İNTES'in etkinliğinde işadamlarına dünyada ve Türkiye'de yaşanan ekonomik gelişmeler ile siyasi gelişmeler hakkında bir sunum yaptığı kaydedildi. Toplantı sonrasında ise işadamlarının Babacan'a Kamu İhale Yasası'nda yapılan değişikliklerden duydukları rahatsızlıkları dile getirdikleri öğrenildi.

2001 krizinden sonra uzun bir süre yeni bankacılık lisansı verilmeyen Türkiye'de, Abudabik İslamic Bank, Japon bankası Bank Of Tokyo-Mitsubishi, Odea Bank ve Katarlı National Bank'a 2012-2013 yıllarında lisans verildi. 1986'dan beri temsilciliği olan Bank Of Tokyo, mevduat toplama izni de aldı. Odea Bank ve Rabobank ise faaliyete geçti.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ali Babacan Rabobank Türkiye Tokyo Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (6)

Yilkialbatrossas@hotmail.com:

tabii gelir en kazancli ve kolay sömürü Türkiyede yiye yiye yedire yedire bitiremedi akp kafasi her secim öncesi yeni yeni masal cikariyorlar cahil halk zaten sazan

15
7
yanıtYanıtla
Mehmet MİDYATmsavas47@mail.com:

İMF GİTTİ YA ELBETTE TÜRKİYE YE DÜNYANIN EN BÜYÜK BANKASI TÜRKİYE YEGELECEK TÜRKİYE HASTA ADAM OLSAYDI GELİR MİDİ ACABA YAŞASIN FATİH İN,YAVUZUN TORUNU ERDOĞAN

6
8
yanıtYanıtla
serefbayrakserefbayrak41@hotmail.com:

GÖZÜN AYDIN TÜRKİYE EKONOMİDEN SORUMLU DEVLET BAKANI SAYIN BABACAN BİR MÜJDE DAHA VERDİ DÜNYA,NIN EN BÜYÜK BANKLARINDAN BİRİ DAHA TÜRKİYE,YE GELİYORMUŞ İŞTE ŞİMDİ TAM BATTIK KOLAYMI ÜLKEDEN ÇIKACAK PARA BİZİM GELECEĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZIN İSTİKBALİ İÇİN GEREKEN PARA ÜLKEDEN ÇIKACAK YANİ SÖMÜRENLERE BİR DEV DAHA KATILMIŞ OLACAK

6
5
yanıtYanıtla
HASAN TAHSİN DOĞANdogancay07@hotmail.com:

TÜRKİYE'DE BANKA YOK Kİ, HEPSİ DEVLET DESTEĞİNDE TEFECİLİK YAPIYOR, HAA BU GELİYORSA (MİLLETİN KARA KAŞINA, KARA GÖZÜNE GELMİYOR YA) O DA BAŞ TEFECİ OLMAYA GELİYORDUR.

8
1
yanıtYanıtla
YEŞİMayefe.2820@hotmail.com:

SAYIN BABACAN BANKA GELİYOR DİYE SEVİNECEĞİNİZE KREDİ KARTI YÖNETMELİĞİNİ GERİ GETİRİN HERKES MAĞDUR ESNAFLAR KAPANIYOR BİRAZ HAYIR DUASI ALIN HEP BANKALAR KAR ETSİN BİZ BATALIM ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN GECE NASIL RAHAT UYUYORSUNUZ BUKADAR GARİBANIN BEDDUASIYLA

3
2
yanıtYanıtla
cemrecemre.cevikoz@gmail.com:

Yine spekülatif para, yine yabancı sermayeli kuruluş. Çözüm bu değil doların hareketlerinden anlamadınız mı hala? Yerel yatırım, yerel üretim, yerel gelişim lazım. Gelsin banka görecez günümüzü, daha fazla yabancı paraya muhtaç olalım o yatırımcılar yabancı piyasalarda ışığı görünce gittiler mi yine fiaz artırırsınız olan vatandaşına cebine olacak.

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title