Haberler

Bursa'da Tüketiciler İndirim İçin Yürüdü

Bursa'da, elektrik ve doğalgaza son dönemde yapılan zamları protesto eden vatandaşlar indirim talep etti.

Bursa'da, elektrik ve doğalgaza son dönemde yapılan zamları protesto eden vatandaşlar indirim talep etti.

TÜKETİCİ Dernekleri Federasyonu'na (TÜDEF) bağlı olan Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz tarafından gerçekleştirilen yürüyüşe, çok sayıda vatandaş katıldı. Setbaşı'ndan başlayan yürüyüş, "Elektrikte, doğalgazda, akaryakıtta indirim istiyoruzö sloganları eşliğinde Heykel'e kadar devam etti. Açılan pankartlarla, yapılan zamlara tepki gösterildi.

Burada konuşma yapan Bursa Tüketciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, elektrik, doğalgaz ve akaryakıt ürünlerinde indirim talep ettiklerini belirtti. Petrol fiyatlarının sürekli düştüğünü, adeta yerlerde süründüğünü kaydeden Yılmaz, tüketicilerin gerçek manada indirim beklediğini söyledi. Yılmaz, "Hem maliyette hem de vergide ciddi indirim talebimiz var. Enerji bakanımız, doğalgazda önümüzdeki aylarda indirime gidileceğine ilişkin sinyal vermiştir. Ancak tüketicinin umuda değil icraata ihtiyacı vardır. Tüketici lehine bir uygulama yapılacaksa bir an önce yapılmalıdır. Devletin aldığı doğalgaz fiyatlarının düştüğünü biliyoruz. Elektrik çevrim santralleri de doğalgazla çalıştığı için, doğalgazda bir indirim olacaksa elektrikte de olmalıdır. Tam tersine yılbaşında elektrikte indirim yerine zam gördü tüketici. Bu nedenle tüketici feryadının iyice anlaşılmasını istiyoruz? dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Sıtkı Yılmaz Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title