Haberler

Altın, 1.250 Dolar Üzerinde Tutunmaya Çalışıyor

ABD aralık ayı tarım dışı istihdam verilerinin beklentilerin altında gelmesinin ardından dün son bir ayın en yüksek seviyesini gören altının ons fiyatı, son iki gündeki kazançlarını koruyarak 1.250 doların üzerinde işlem görmeye devam ediyor.

ABD aralık ayı tarım dışı istihdam verilerinin beklentilerin altında gelmesinin ardından yükselişe geçerek dün son bir ayın en yüksek seviyesini gören altının ons fiyatı, son iki gündeki kazançlarını koruyarak 1.250 doların üzerinde tutunmaya çalışıyor.

Haftanın ilk işlem gününe yükselişle başlayarak son bir ayın en yüksek seviyesi olan 1.255 doları gören altının ons fiyatı bugün satıcılı bir seyir izlese de 1.250 dolar seviyelerinin üzerinde tutunmaya çalışıyor.

Analistler, bugün ABD'de açıklanacak aralık ayı perakende satış verilerinin altın fiyatlarının seyri üzerinde belirleyici olacağını ifade ederken, altında son dönemde görülen yükselişin devamı için 1.255 direnç seviyesinin kırılması gerektiğini belirtiyor.

Bu seviyenin kırılması durumunda 1.268 -1.277 dolar direnç seviyelerinin gündeme geleceğini ifade eden analistler, 1.250 dolar seviyesinin altında ise 1.237 dolar seviyesinin destek konumuna gelebileceğini bu açıdan 1.250 dolar seviyesinin lısa vadeli yön tayini açısında izlenmesi gerektiğini kaydediyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk konuya ilişkin değerlendirmesinde, ABD'nin aralık ayı tarım dışı istihdam verisinin, beklentilerden olumsuz gelmesiyle yatırımcılara kısa süreli nefes aldırdığını belirterek, doların zayıflamasının da altına kısa vadeli alım getirdiğini kaydetti.

Asya piyasaları ve özellikle Çin'den geldiği söylenen fiziki talebin altın fiyatlarını son bir ayın en yüksek seviyesine taşıdığını aktaran Yıldırımtürk, "Gün içinde Avrupa'dan gelecek sanayi üretimi ve öğleden sonra ABD'de açıklanacak aralık ayı perakende satışlar verisi piyasaların yönünde etkili olabileceği gibi, dolar endeksinin yükselişi veya büyük fonlardan gelecek olası satışlar ile altın fiyatı yeniden yönünü aşağıya çevirebilir. Teknik olarak altın fiyatında 1.254 dolar/ons direnci kırılırsa 1.257 -1.265 dolar/ons dirençlerini test edebilir. Altın 1.254 dolar/ons'tan geri dönerse de 1.245-1.237 ve 1.232 dolar/ons'taki kısa vadeli desteklerini test edebilir" değerlendirmesinde bulundu. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Mehmet Ali Yıldırımtürk Ekonomi Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında 4 kamu görevlisi gözaltına alındı

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında 4 kamu görevlisi gözaltına alındı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title