Haberler

"Alman'a, İsveçli'ye Zeytinimizi Yedireceğiz"

Marmarabirlik Genel Müdürü İbrahim Minareci, birliğin Avrupa'da yapılanma süreci içinde olduğunu belirterek, "Avrupa'da bir Alman'a, bir İsveçli'ye de zeytinimizi yedirecek şekilde alt kültür zeytin üretimine de başladık" dedi.987 Sayılı Mürefte...

Marmarabirlik Genel Müdürü İbrahim Minareci, birliğin Avrupa'da yapılanma süreci içinde olduğunu belirterek, "Avrupa'da bir Alman'a, bir İsveçli'ye de zeytinimizi yedirecek şekilde alt kültür zeytin üretimine de başladık" dedi.

987 Sayılı Mürefte Zeytin Tarım Satış Kooperatifi'nin Olağan Genel Kurul Toplantısı, Mürefte'deki yeni idari binasının Kemal Karagöz Çok Amaçlı Salonunda yapıldı.

Toplantının açılışını, Mürefte Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Kahraman Koçer yaptı. Koçer, konuşmasnda, 2012-2013 zeytin alım kampanyasında, 4 bin 450 ton zeytin alımı yapıldığını belirterek, "Bu aldığımız zeytinin parasal değeri, 11 milyon TL'dir. Üretici ortaklarımıza aldığımız zeytinin ürün bedelinin yüzde 80'i ödenmiştir. Zeytin piyasasının önümüzdeki dönem zorlu geçeceği malumunuzdur. Ortaklarımızın kooperatifine, birliğine sahip çıkmasıyla bu zorluk aşılacaktır" dedi.

Marmarabirlik Genel Müdürü İbrahim Minareci de yaptığı konuşmada, Türkiye'de 500 bin ton civarında zeytin üretildiğini ifade ederek, "Bu rakamın 450 bin tonu sofralık zeytinden oluşuyor. 2013 yılında almış olduğumuz kararla, Avrupa'da yeniden yapılanma süreciyle birlikte, 2 ay içerisinde bin 100 civarında zeytin ve zeytinyağı ihraç ettik. Marmarabirlik geçtiğimiz yıl 500 sanayi kuruluşu arasında, 418.sıradaydı. İlk bin ihracatçı kuruluş arasında sadece Marmarabirlik vardı ve zeytin ve zeytinyağı ihracatında birincilik ödülünü aldık. İhracat yapan kuruluşlar arasında 736.sıradayız. Geçen yıl 22,5 milyon dolarlık ihracatımız olmasına rağmen, bu rakamı aşabilmek için Avrupa yapılanmasına girdik.

Avrupa'da bir Alman'a, bir İsveçli'ye de zeytinimizi yedirecek şekilde alt kültür zeytin üretimine de başladık. İki yıllık süreç içerisinde 8 milyonluk bir yatırımımız var" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kemal Karagöz Mürefte Ekonomi Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Bakmadan Geçme

Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Almanya Ukrayna maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Almanya Ukrayna maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Almanya Ukrayna maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Almanya Ukrayna maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title