Haberler

Alışveriş Festivalinde Kasım Ayını Kaçırmayalım

İç Piyasayı Canlandıracak En Önemli Projenin, Türkiye'ye 2 Saat Uçuş Mesafesinde Bulunan 350 Milyon Nüfuslu Bölgeyi Hedefleyen Shopping Paradise İstanbul Olduğunu Belirten Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, "Mart -Nisan Döneminde Yapılacak Festival Birlik ve Yerel Seçimlere Kurban Gitti. Kasıma Alındı Ama Bir An Önce Harekete Geçilmezse Yine Yapılamayabilir" Dedi.

İç piyasayı canlandıracak en önemli projenin, Türkiye’ye 2 saat uçuş mesafesinde bulunan 350 milyon nüfuslu bölgeyi hedefleyen Shopping Paradise İstanbul olduğunu belirten Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, "Mart-nisan döneminde yapılacak festival birlik ve yerel seçimlere kurban gitti. Kasıma alındı ama bir an önce harekete geçilmezse yine yapılamayabilir" dedi.

DAMAT-Tween, ADV ve D’S markalarını bünyesinde barındıran Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, iç piyasayı canlandıracak en önemli projenin, Türkiye’ye 2 saat uçuş mesafesinde bulunan 350 milyon nüfuslu bölgeyi hedefleyen Shopping Paradise İstanbul (Alışveriş Cenneti İstanbul) olduğunu belirterek, kasım ayına kalan festivalin hayata geçirilmesi için acil eylem çağrısı yaptı. 1 Mart-15 Nisan döneminde yapılması planlanan ama pek çok birlik ve odalardaki seçimler ile yerel seçimler nedeniyle hayata geçirilemeyen Shopping Paradise İstanbul projesinin kasım ayında yapılması için konsensus oluştuğunu hatırlatan Orakçıoğlu, "Bir an önce harekete geçilmez ise kasımda da proje yapılamayabilir. Bu riski göze alamayız" dedi.

Cennet hemen şimdi

İç tüketimi canlandırmak için düzenlenen "Kriz Varsa Çare de Var" kampanyası ve kampanyanın bir uzantısı olan "Evde Oturma Pazara Çık" çalışmasının yeterli olmayacağını, ortaya somut projeler söyledi. İç tüketimin ancak Dubai’deki gibi bir alışveriş festivali ile artırılabileceğini anlatan Orakçıoğlu ’paradise’ kelimesinin altını çizerek "Cennet hemen şimdi" dedi. Orakçıoğlu, Shopping Paradise İstanbul’un uluslarası ve sinerji yaratacak önemli bir proje olduğunu vurguladı.

Çalışma raporu verdi

Shopping Paradise İstanbul projesinin fikir babası olan Orakçıoğlu, Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet Nane ile Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Ekrem Akyiğit’e projenin nasıl hayata geçirileceğine dair hazırladığı raporu verdi. Orakçıoğlu, 29-31 Mayıs tarihleri arasında Fransa’nın Cannes şehrinde Soysal Danışmanlık tarafından düzenlenen Perakende Liderler Konferansı’nda da pek çok perakendeci ile projeyi konuştu.

Kavga bitsin, odaklanalım

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, THY, TOBB, İTO, TÜRSAB, AMPD ve BMD gibi pek çok kurum ve sivil toplum kuruluşunun projeyi beğendiğini ancak artık harekete geçilmesi gerektiğini belirten Orakçıoğlu şu tespitlerde bulundu: "Şimdiden tanıtımlar yapılmalı, yurtdışında bu iş ciddiyetle çalışılmalı. Alışveriş merkezi sahipleri ile perakendeciler kira kavgasıyla kilitlenmiş durumda. Kavga bitsin, hepimize katkı sağlayacak projelere odaklanalım. TOBB, İSO, BMD, AMPD gibi sivil toplum kuruluşlarının projeyi benimseyip, harekete geçeceğini umuyorum."

Fransa 40, İtalya 32, Dubai 20 milyar Euro kazanıyor

SÜLEYMAN Orakçıoğlu, alışveriş turizminden ülkelerin bir yılda elde ettiği gelirleri ise şöyle sıraladı:

Fransa 40 milyar Euro

İtalya 32 milyar Euro

İngiltere 45 milyar Euro

Dubai 20 milyar Euro

Alışveriş turizmi Türkiye’nin can simidi

TÜRKİYE’ye 2 saat uçuş mesafesinde 350 milyon nüfusluk bir potansiyelin bulunduğunu belirten Süleyman Orakçıoğlu "Türkiye’nin uyuyan bir dev. Çevremizdeki potansiyeli harekete geçirirsek, bu sıkıntılı dönemi çok rahat atlatırız. Bu üretime de istihdama da yansır. Alışveriş turizmi suların dalgalandığı bugünlerde Türkiye’nin can simididir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title