Haberler

1500 Beygirlik Bugatti Chiron Ne Kadar Yakar?

Bugatti Veyron'un varisi diyebileceğimiz, dünyanın en hızlı yol otomobili unvanına sahip Bugatti Chiron, 1500 beygir gücündeki motoruyla saatte 420, eğer sınırlama kaldırılırsa 460 km hıza kadar çıkabiliyor.

Bugatti Veyron"un varisi diyebileceğimiz, dünyanın en hızlı yol otomobili unvanına sahip Bugatti Chiron, 1500 beygir gücündeki motoruyla saatte 420, eğer sınırlama kaldırılırsa 460 km hıza kadar çıkabiliyor. Peki ama ne kadar yakıyor?

Bugatti, Chiron için ortalama yakıt tüketim değerlerini açıkladı

Günümüzde bir otomobil satın alırken dikkat ettiğimiz en önemli hususlardan birisi olan yakıt tüketim değerleri, eğer 2,5 milyon dolarlık böylesi bir otomobil alıyorsanız pekte önemli olmuyor aslında. Keza böyle bir otomobil alabildiyseniz ne kadar yaktığı sizin için pekte önemli değildir.

Yine de Bugatti Chiron için en çok merak edilen detaylardan birisi olan yakıt tüketim değerleri Bugatti tarafından yapılan resmi açıklamayla netlik kazandı.

Yapılan testler sonucunda açıklanan rakamlara baktığımızda, Veyron"a kıyasla Bugatti mühendislerinin bu otomobili geliştirmek için çok daha fazla mesai harcadığını ifade edebiliriz.

1000 beygir gücündeki motoruyla Bugatti Veyron, 100 kilometrede şehir içi kullanımda 40,7 litre yakarken şehir dışında 18,3 ve ortalama tüketimde ise 26,9 litre yakıt harcıyor.

500 beygir daha güçlü olan Chiron"da ise bu değerler; yine 100 kilometrede şehir içinde 35,2 litre, şehir dışında 15,2 ve ortalama tüketimde ise 22,5 litreye düşürülmüş durumda.

Elbette yakıt tüketimi konusunda fabrika verilileri ile gerçek kullanımda alınan değerler pek benzerlik göstermez, hele ki otomobil böylesine güçlü ise...

Kaynak: Shiftdelete / Ekonomi

Bugatti Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title