Haberler

Eh-İ Beyt'e Dair "Kardeşlik Vuslatı"

İmam Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilişinin 40’ncı yıldönümü sebebiyle Esenyurt’ta program düzenlendi.

İmam Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin 40'ncı yıldönümü sebebiyle Esenyurt'ta program düzenlendi.

İmam Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin 40'ncı yıldönümünde, TÜRKKAD İstanbul şubesi ve Esenyurt Belediyesi'nin ortaklaşa organize ettikleri "Hz. Zeynep Kardeşlerin Vuslatı" isimli program Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Program kısa film gösterimiyle başladı. Ardından Türk Kadınları Kültür Derneği İstanbul Şube Başkanı Mutasavvıf yazar Cemalnur Sargut ve yazar Ahmet Turgut'un Ehl-i Beyte dair verdikleri seminer ile devam etti.

Esenyurt Kültür Merkezinde gerçekleşen programda "Ehl-i Beyt'in Anası Hz. Fatma" başlıklı konuşmasında Ehl-i Beyt'in önemini anlatan Cemalnur Sargut, "Hz. Fatma, peygamberimizin aynası gibidir. Öyle ki iki evladının şehit edileceği haberi geldiğinde Hz. Fatma sadece bir damla gözyaşı dökmüş ve şu duanın zuhuruna sebep olmuştur. "Allah'ım benim evlatlarımı çok sev. Onların acısı için ağlayan kişilerin şefaatini bana nasip et". O zaman Cebrail teşrif ederek bütün İslam kadınlarının şefaatinde Hz. Fatma'nın rol oynayacağını söylemiştir. O bizim mührümüzdür. Onun vurmayacağı mühürle öbür aleme gidemeyiz" şeklinde konuştu.

Hz. Zeynep ve Kerbela olayını yaşanmış hikayelerle anlatan Yazar Ahmet Turgut, "Bir şeylere karşı çıkmak Hüseynilik değildir. Herhangi bir yerde Yezide şahit olmak orayı Kerbela yapmaz. Canımız yanıyor ve 'Başımızaa gelen Kerbela'dır. Bizim Hüseyin'e şahit olup Burası Kerbela'dır; dememiz lazım. O şahitliklerin hepsi ise Seyide Zeynep üzerinden yürür "dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve eşi Rabia Kadıoğlu, böyle anlamlı bir program organize edenlere ve konuşmacılara teşekkür ederek, Cemalnur Sargut ve Ahmet Turgut'a çiçek takdim etti.

Konuşmaların ardından La Edri Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu ve Hafız Celal Yılmaz'ın katılımıyla, Ehl-i Beyti anlatan ilahilerden oluşan bir konser ile programa sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cemalnur Sargut Hüseyin Bin Ali Ahmet Turgut İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi?
title