Haberler

Eğitim-Bir-Sen'den, "Taşanlar İsmini İstemiyoruz" Protestosu

Güncelleme:

Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Şeker, Yıldırım ilçesindeki Vali Mehmet Orhan Taşanlar İlköğretim Okulu'nun isminin değiştirilmesini istedi.

Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, Yıldırım ilçesindeki Vali Mehmet Orhan Taşanlar İlköğretim Okulu'nun isminin değiştirilmesini istedi.

Bir grup sendika üyesi, "28 Şubat süreci"nde Bursa valisi olarak görev yapan Orhan Taşanlar'ın adını taşıyan ilköğretim okulu önünde toplanarak,

"Taşanlar ismini istemiyoruz" sloganları attı.

Şeker, yaptığı açıklamada, "Taşanlar" isminin okul için "kara bir leke" olduğunu öne sürerek, "Bizler eğitim yuvalarımızın adlarının o dönemin darbecilerinin adıyla değil, mağdurlarının adıyla anılması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Okulun, "28 Şubat sürecinde darbe geleneğinin gönüllü neferliğini yapan bir darbecinin" adını taşıdığını ileri süren Şeker, "Bu okul, darbecilerin ve darbelerin mağdur ettiği mazlum halkın izini taşımaktadır. Darbecilerin izleri her yerden silinmelidir. Günümüzde bir eğitim kurumunun hala bu adla anılıyor olmasına şiddetle karşı çıkıyoruz. Darbe geleneğinden kalma bu 'kara lekenin' silinmesinin gerekliliğine dikkat çekiyoruz" diye konuştu.

Okula "28 Şubat mağdurlarından Dilek Gürgen'in isminin verilmesini" talep eden Numan Şeker, şunları kaydetti:

"28 Şubat sürecinde okuluna giremediği için geçirdiği kaza sonucu hayatının baharında ayağını kaybeden Dilek Gürgen, 28 Şubat sürecindeki post modern darbenin mimarlarının sebep olduğu hazin anılardan yalnızca biridir. Bizler, eğitim yuvalarımızın adlarının o dönemin darbecilerinin adıyla değil, mağdurlarının adıyla anılması gerektiğine inanıyoruz. Bu yüzden bu okulun adının da Dilek Gürgen olarak değiştirilmesini yetkililerden acilen talep ediyoruz."

Şeker, okulun isminin değiştirilmesine yönelik gerekli yasal süreci başlattıklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: Büşra Nur Özcan

Yayıncı: Kamuran Akkuş - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Eğitim Bir Sen Orhan Taşanlar Numan Şeker Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title