Haberler

Edremit'te Liseler Arası Bilgi Yarışması

Balıkesir'in Edremit İlçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından 10 Okulun Katıldığı Liseler Arası Bilgi Yarışması Düzenlendi.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 10 okulun katıldığı Liseler Arası Bilgi Yarışması düzenlendi.

Edremit Anadolu Lisesi çok amaçlı salonunda bugün saat 15.00'de başlayan Liseler Arası Bilgi Yarışması'nın 16 Mart günü yapılacak olan final bölümüyle birlikte sona ereceği açıklandı. Yarışmaya ilçede bulunan 10 okulun da katılım gösterdiğini kaydeden İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ve yarışmanın Yürütme Kurulu Başkanı Ali Soylu, bu tür yarışmalar sayesinde öğrencilerin bilgi birikimlerini ölçme şansı yakalanıklarını belirtti. Yarışmada sözel ders sorularına cevap verme sürelerinin 30'ar, sayısal dersler için de 60'ar saniye olduğuna dikkat çeken Soylu, soruların derslere göre dağılımını anlattı.

Müdür Ali Soylu, "Geleneksel olarak düzenlediğimiz bilgi yarışmalarımız sayesinde öğrenciler bilgi birikimlerini test etmiş oluyor. Hepsi çok başarılı öğrenciler. Yarışma ilk dakikalarından itibaren heyecanla sürüyor" dedi.

Her yıl geleneksel olarak "Gençlik Haftası" çerçevesinde düzenlenen yarışmaya farklı okulların öğrencileri de katılarak yarışmacı arkadaşlarına moral veriyor. Yarışmada derece alan öğrencilerin 19 Mayısta ödüllerine kavuşacağı belirtildi.

(SŞ-MŞ) 08.05.2008 16:48 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title