Haberler

Edirne'deki Fetö/pdy Davası

Edirne'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye oldukları iddiasıyla, aralarında firari sanık FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu, 11'i tutuklu 40 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar İsmail Özkan, Halil İbrahim Karadeniz, Aydın Tünbel, Nidai Kıraç, Kazım Yavuz, Nuri Eken, Enes Selim Bölükoğlu ve Erdoğan Duman, Hasan Odabaşı, Bülent Cihangir ve Yakup Torun, tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, tutuksuz sanıklar ve avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmada tanıkların dinlenilmesinin ardından sanık ve avukatların savunmalarına geçildi.

Tutuklu sanıklardan Kıraç, savunmasında, ByLock kullanmadığını savunarak, bu konuda bilirkişiden rapor alınmasını talep etti.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Kıraç, "Masumiyetimi ispatlamaya çalışıyorum. Yaklaşık 20 aydır tutukluyum. Tutukluluk sürem göz önüne alınarak tahliyemi talep talep ediyorum" dedi.

Diğer tutuklu sanık Torun ise hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, verdiği aranın ardından sanıklardan Aydın Tünbel ve Bülent Cihangir'in adli kontrol şartıyla tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Kaynak: AA / Güncel

Halil Aydın Cihangir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title