Haberler

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı Edirne'yi Gezdi

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, Edirne'yi ziyaret etti.
Faruk Eczacıbaşı, Edirne Gönüllüleri Derneği Başkanı Tuna Bekleviç'in davetlisi olarak Edirne'ye geldi.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, Edirne'yi ziyaret etti.

Faruk Eczacıbaşı, Edirne Gönüllüleri Derneği Başkanı Tuna Bekleviç'in davetlisi olarak Edirne'ye geldi. Sabah saatlerinde Edirne'ye gelen Eczacıbaşı, Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt, ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk ve Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen'in katıldığı programda Meriç Nehri kenarında bir restoranda bir araya geldi.

Vali Hasan Duruer gazetecilere yaptığı açıklamada, son dönemlerde Edirne'ye çok sayıda işadamı, kültür sanat insanı ve yazarın geldiğini belirtti. Bu ziyaretlerin Edirne'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını düşündüğünü dile getiren Vali Duruer, "Edirne'ye gelen işadamları mutlaka bir gaye amacıyla Edirne'ye geliyor. Bazıları yatırım için, bazıları kültür sanat faaliyetlerine katılmak için burada bulunuyorlar. Edirne'de neler yapabileceğimiz konusunda işadamlarıyla görüşüyoruz. Edirne'nin geleceğini bu şekilde daha da ileriye götüreceğimizi düşünüyorum. Edirne'nin geleceğinin parlak olduğunu düşünüyorum. Ben Tuna Bekleviç'e ve Faruk Eczacıbaşı'na Edirne'ye geldikleri için teşekkür ediyorum. Faruk Eczacıbaşı'nın bir yönü de İstanbul kültür ve sanatına çok ciddi katkı sağlayan bir aileden geliyorlar. İstanbul'un ön plana çıkartılmasında, dünya çapında bir kent olmasına büyük katkıları var. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı da Edirne Gönüllüleri Dernek Başkanı Tuna Bekleviç ve Edirne Valisi Hasan Duruer'le dostluklarını pekiştirmek adına Edirne'de bulunduğunu ifade etti. Uzun süreden beri Edirne'ye gelemediğini ifade eden Eczacıbaşı, "Bu şehirden ne kadar çok etkileneceğimi biliyorum. Edirne'deki fırsatları yeni dostlar kazanarak yeniden değerlendireceğim" diye konuştu.

Edirne Gönüllüleri Derneği Başkanı Tuna Bekleviç ise bugünkü konukları olan Faruk Eczacıbaşı'na Edirne'yi tanıtarak, kentteki iş adamlarıyla bir araya getirip bir vizyon paylaşımı gerçekleştimek istediklerini ifade etti. Yapılan çalışmaları değerlendiren Bekleviç 2014 yılının Edirne'nin yılı olacağını sözlerine ekledi.

Faruk Eczacıbaşı Selimiye Camii başta olmak üzere gün boyu Edirne'nin tarihi alanlarını gezerek kent hakkında bilgiler aldı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Faruk Eczacıbaşı Tuna Bekleviç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title