Haberler

E-tebligat' ile Kağıt ve Zaman Tasarrufu

Fatsa Vergi Dairesi Müdürü Cihan Sarı, ’e-tebligat’ sistemiyle yapılan tebligatların, kağıt, zaman ve enerji tasarrufu sağladığını söyledi.

Fatsa Vergi Dairesi Müdürü Cihan Sarı, 'e-tebligat' sistemiyle yapılan tebligatların, kağıt, zaman ve enerji tasarrufu sağladığını söyledi.

E-Tebligat uygulamasından kurumlar, vergi mükellefleri, ticari, zira ve serbest meslek kazancından dolayı mükellef olan gelir vergisi mükellefleri yararlanıyor. Mükellefler adına vergi dairesince düzenlenen ihbarname, ödeme emri ve diğer belgeler tebliğ ediliyor.

E-tebligatın vatandaşlara çok büyük kolaylıklar sağladığını belirten Fatsa Vergi Dairesi Müdürü Cihan Sarı, "Bu uygulama 1 Nisan 2016 tarihinde faaliyete geçti. E-tebligat başvurusunu, mükelleflerimiz, bizzat kendisi veya kanuni temsilcisi aracılığıyla yapabileceği gibi e-tebligat ile ilgili işlemleri yapmak üzere özel yetki içeren noterden alınmış vekaletnameyle vekili aracılığı ile de yapılabilir. E-tebligat başvurusu yapıldığında ve e-tebligat gönderildiğinde elektronik tebligat talep bildiriminde belirtilen telefon numarasına SMS yoluyla veya bildirilen e-posta adresine mail yolu ile bilgilendirme yapıyoruz. E-Tebligat sistemi ile gönderilen belgeler, mükellefin elektronik ortamdaki adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda tebliğ edilmiş sayılır ve ayrıca posta yoluyla tebligat yapılmaz" dedi.

E- tebligatın faydalarını belirten Müdür Sarı, "Bilgi güvenliğini ve kişisel verilerin korunmasını sağlıyor. Hizmet kalitesini arttırır. Belgenin içeriğinin başkaları tarafından değiştirilemeyeceğini garanti eder, güvenilirdir. Fiziki ortamda haftalarca süren tebligat işlemi, elektronik tebligat sistemi ile saniyeler içinde gerçekleştirilir. Elektronik tebligat sisteminde, tebligatın ne zaman yapıldığını, gönderen kurumun ve alıcının kim olduğunu, gönderilen tebligatın ve eklerinin ne olduğunu, görüntülenebildiği için herhangi bir ihtilafa yer bırakmaz. Fiziki ortamda yapılan tebligatlar ücretli iken e-tebligat ile yapılan tebligatlarda herhangi bir masraf bulunmadığından bütçeye katkı sağlar. E-tebligat sistemiyle yapılan tebligatlar, kağıt, zaman ve enerji tasarrufu sağladığı için doğanın, yeşilin ve insanlığın en büyük dostudur" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cihan Sarı Fatsa Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title