Haberler

'Dünyanın En İyi Annesiydi'

İngiltere Veliaht Prensi Charles'ın eski eşi Galler Prensesi Diana, ölümünün 10. yıldönümünde anıldı. Diana'nın küçük oğlu Prens Harry, "Bizi ve çok sayıda başka kişiyi mutlu etti. O dünyanın en iyi annesi" dedi.

Diana'nın küçük oğlu Prens Harry, Buckingham Sarayının yakınındaki şapelde yapılan özel anma törenindeki konuşmasında, Galler Prensesi için "Bizi ve çok sayıda başka kişiyi mutlu etti. O dünyanın en iyi annesi" dedi.

Prenses'in büyük oğlu Prens William da annesi için "Tanrı'ya inanç ve ölümle mücadelenin" anlatıldığı 23. ilahiyi okudu.

Kraliçe Elizabeth, Prens Philip ve Prens Charles'ın katıldığı törende, oğulları Harry ve William'ı arkadaşları ve diğer aile üyeleri yalnız bırakmadı.

Törene Başbakan Gordon Brown, selefleri Tony Blair ve John Major eşleriyle birlikte katıldı. Prenses Diana'nın cenaze töreninde şarkı söyleyen Elton John'un da törene katılacağı belirtildi.

Törende, Diana'nın sevdiği ilahilerin yanı sıra sevdiği klasik müzik eserlerinin de çalınacağı kaydedildi.

Öte yandan Paris'te Diana'nın, Mısırlı Dodi El Fayed'le birlikte hayatını kaybettiği trafik kazasının olduğu tünele çiçekler konuldu.

Dodi El Fayed'in babası Muhammed El Fayed ise şapeldeki törene katılmadı, ancak sahibi olduğu Harrods mağazasında 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Prensese Diana için ülke genelindeki pek çok kentte de anma töreni düzenleniyor.

Prens Charles'ın, Preses Diana ile evli olduğu sırada ilişkisi bulunduğu bilinen eşi Cornwall Düşesi Camilla, davetli olmasına rağmen, dikkatlerin farklı konuya yönelmemesi için törene katılmayacağını açıklamıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title