Haberler

Zimbabve'de Başkan Adayı Gözaltına Alındı

Zimbabve'de Demokratik Değişim Hareketi'nin (Mdc) Lideri ve Başkanlık Seçiminin 2. Turda Yarışacak Adayı Morgan Tsvangirai, Seçim Kampanyası Sırasında Gözaltına Alındı.

Zimbabve'de Demokratik Değişim Hareketi'nin (MDC) lideri ve başkanlık seçiminin 2. turda yarışacak adayı Morgan Tsvangirai, seçim kampanyası sırasında gözaltına alındı.

MDC'den yapılan açıklamada, Tsvangirai'nin bugün ülkenin batısındaki Lupane'de gözaltına alındığı bildirildi.

56 yaşındaki lider, 27 Haziran'da yapılacak 2. tur seçimler öncesinde sık sık resmi makamların tacizine maruz kalıyor. Tsvangirai'nin, gerekçe gösterilmeksizin bazı şehirlerde seçim kampanyasında bulunması yasaklanmıştı.

Tsvangirai'nin devlet başkanlığı seçimini 29 Mart'taki ilk turda kazandığına ve 1980'den bu yana Devlet Başkanı Robert Mugabe'yi ilk kez mağlup ettiğine inanılıyor. İddiaya göre Tsvangirai, Mugabe'den fazla oy almış fakat 5 hafta beklendikten sonra açıklanan seçim sonuçlarında Tsvangirai'nin ilk turda seçimi kazanmak için gerekli yüzde 50'lik barajı aşamadığı ifade edilmişti. İki lider 27 Haziran'da devlet başkanlığı için yarışacak.

(DPA-EA-EA-GS-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title