Haberler

Türkiye'nin harekat hazırlığı terör örgütlerini panikletti! Suriye'de kanlı ittifak anlaşması

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'nin Tel Rıfat ve Münbiç kentlerine yönelik yeni harekat açıklaması bölgede konuşlanan terör örgütlerini panikletti. Sırtını ABD'ye dayayan ve omurgasını terör örgütü PKK/PYD/YPG'ye dayandıran Suriye Demokratik Güçleri bir açıklama yaparak Suriye yönetimi ile iş birliği yapma kararını duyurdu.

ABD desteğini arkasına alan ve terör örgütleriyle organik bağı olan Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Türkiye'nin başlatması olası sınır ötesi operasyona karşı koymak ve Suriye topraklarını korumak için Suriye ordusu ile koordinasyona geçeceğini açıkladı.

KARAR OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIDA ALINDI

Sözcü'nün haberine göre SDG'nin yaptığı açıklamaya göre, karar üst düzey SDG yetkililerinin Türkiye'nin başlatacağını açıkladığı yeni sınır ötesi operasyonu ele aldığı olağanüstü toplantıda alındı.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI SONRASINDA HAREKETLİLİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'nin Tel Rıfat ve Menbiç kentlerinden terör örgütü Ypg'yi çıkarmak için sınır ötesi operasyon düzenleyeceğini açıklamıştı. Suriye'nin kuzeydoğusu ve doğusunu kontrol altında tutan SDG'nin gücünün büyük bölümünü terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG oluşturuyor. Türkiye'nin NATO müttefiki ABD, SDG'yi desteklerken SDG ayrıca Suriye hükümeti ve müttefiki Rusya ile birlikte hareket ediyor.

TERÖRİST ELEBAŞI NE DEMİŞTİ?

Omurgasını terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantıları PYD/YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nden Mazlum Abdi önceki gün İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşmuştu. Abdi, Türkiye karşıtı açıklamalar yaparken Suriye lideri Beşar Esad'a da Türk askerlerine karşı nasıl hareket etmesi gerektiği konusunda ise "tavsiye" vermişti. Terörist elebaşı, Şam yönetiminin Türk savaş uçaklarına karşı hava savunma sistemleri kullanması önerisinde bulundu.

SURİYE ORDUSUNA SKANDAL TAVSİYE

Terörist elebaşı Abdi, "Güçlerimiz Türkiye'ye karşı savaşmak için Suriyeli askerlerle iş birliği yapmaya hazır. Fakat şu an ek asker göndermeye gerek yok" dedi. Abdi, "Suriye ordusunun Suriye topraklarını korumak için yapacağı en önemli şey Türk uçaklarına karşı hava savunma sistemini kullanmak" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Suriye YPG PKK Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500

Yorumlar (4)

A B:

Sihalar o savunma sistemlerini imha edemiyecek mi ?

54
18
yanıtYanıtla
Fakır:

topu yerle yeksan olsunlar

49
17
yanıtYanıtla
Zend Raman:

Seçim için Kürtlere savaş açılmış, Türk ve Kürt evlatlarına yazık. Saddam Hüseyin onutuldu galiba :((

13
44
yanıtYanıtla
Tolga Babacan:

Topu topuna bur avuc Terorist Sanli Türk Devletin yaninda neyki

17
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title