Haberler

"Türkiye, Arap Dünyasında En Üstte"

Güncelleme:

Jerusalem Post, Türkiye'nin Arap dünyasında en üstte olduğunu, Arapların Türkiye'yi şampiyon gibi gördüklerini belirtti.

Jerusalem Post, Türkiye'nin Arap dünyasında en üstte olduğunu ve Arapların, Türkiye'yi bölgede barış ve demokrasi şampiyonu gibi gördüklerini belirtirken, Türk modelinin aslında biraz lekelenmeye başladığını savunarak, Türkiye'de yüzden fazla gazetecinin tutuklu olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin Orta Doğu ülkeleriyle ilişkileri İsrail basınında yer aldı. Jerusalem Post gazetesi, Türkiye'nin Arap dünyasında en üstte olduğunu ve Arapların, Türkiye'yi bölgede barış ve demokrasi şampiyonu gibi gördüklerini belirtirken, Türk modelinin aslında biraz lekelenmeye başladığını savunarak, Türkiye'de 100'den fazla gazetecinin tutuklu olduğunun altını çizdi.

Jerusalem Post gazetesi, " Türkiye, Arap dünyasında en üstte" başlıklı haberinde, Türkiye'nin iyi dostu Beşar Esad'ın protestoculara şiddet uyguladığı için Türkiye'yi hayal kırıklığına uğrattığını, Türkiye'nin İran ile ilişkilerin giderek soğuduğunu, Ankara'nın Libya'da uçuşa yasaklı bölge konusunda zorlandığını ve Mısır'ın İslami liderinin Türkiye'yi teşvik edilen Türk İslam ve demokrasine karşı uyardığını belirtti.

Türkiye'nin büyüyen ekonomisinin bocaladığı ve Kürtlerin huzursuzluğunun büyüdüğü öne sürülen haberde, ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin Arap dünyasında her zaman popüler olmasından kaynaklanan bazı tesellilerinin olabileceği savunularak, Arapların Türkiye'yi bölgede barış ve demokrasi şampiyonu gibi gördükleri kaydedildi.

Haberde ayrıca, TESEV'in "Ortadoğu'da Türkiye Algısı 2011" araştırmasının sonuçlarına göre, bölgede en sevilen ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çekilirken, Türk modelinin aslında biraz lekelenmeye başladığı savunularak, yüzden fazla gazetecinin tutuklu olduğu vurgulandı.

Kaynak: ANKA / Dünya

Jerusalem Post Orta Doğu Türkiye İsrail Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title