Haberler

Türk gencine büyük şok! Nikah masasından kaldırıp sınır dışı ettiler

Güncelleme:

Avusturya'da yaşayan Türk genç Hamza, Alman nişanlısı Gundula ile nikah masasına oturdu. Ancak nikahı basan yetkililer, ülkede kaçak olduğunu belirttikleri Hamza'yı Türkiye'ye gönderme kararı aldı.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaşayan 27 yaşındaki Hamza ile 40 yaşındaki Alman nişanlısı Gundula, evlenmek için gittikleri nikah salonunda beklenmedik davetlilerle karşılaştı. Hamza'nın kaçak olduğunu belirten yetkililer nikahı beklemeden genci sınır dışı etti.

NİKAH MASASINDAN ALDILAR

Avusturya'nın başkenti Viyana'da ilginç bir olay yaşandı. Hamza ile 40 yaşındaki Alman nişanlısı Gundula'nın nikah törenine Federal Göçmenlik ve İltica Dairesi'nden yetkililer geldi. Hamza'nın ülkede kaçak kaldığını söyleyen yetkililer genç adamı nikah masasından kaldırdı.

TÜRKİYE'YE GÖNDERİLECEK

Hamza'nın avukatı Gregor Klammer, "Hamza salı akşamı 19.10'da Türkiye'ye gönderilecek. Oradan da askerlik şubesine gönderilmesi bekleniyor" dedi. Klammer, Avusturya'nın bu adımının yasa dışı olduğunu da söyledi.

GELİN GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Alman Bild gazetesine konuşan gelin Gundula gözyaşlarına boğulduğunu söyledi. Gundula, "Nikah sırasında nikah memuru bir anda masadan kalktı ve bir şey alacağını söyledi. O sırada Ed Sheeran'ın Perfect isimli şarkısı çalıyordu. Ve bir anda Federal Göçmenlik ve İltica Dairesi'nden 12 yetkili girdi" dedi.

Gundula bir yetkilinin, "Saat şu an 08.52 ve siz gözaltına alındınız. Bizimle gelin" dediğini söylerken gözyaşlarına boğulduğunu ve Hamza'nın da şoke olduğunu söyledi. Gundula yetkililere itiraz ettiğini söylerken, "Bugün evlenmemiz gerekiyor" dediğini ve bunun karşılığında da "ama bugün değil" yanıtını aldığını belirtti. Gundula, "Onu yakalamak için işte ya da evde binlerce fırsatları vardı ama bizi bu travmatik deneyimle ayırdılar" dedi.

Haberler.com / Betül Cirit - Dünya

Avusturya Türkiye Yaşam Dünya Haberler

500

Yorumlar (25)

YİĞİT TÜRKALP:

BİR SURİYELİ KADAR OLAMADIN HAMZA.......

718
71
yanıtYanıtla
arsen lupen:

Burda evlenir gider bida nolcak

yanıt124
yanıt23
Bükücü:

Hamza gel burada Suriyelilerden biraz ders al sonra geri git bu sefer başarırsın

390
275
yanıtYanıtla
GÖKHAN UZUNALİ :

Ahhhhh yaaaa zengin olmaya ramak kalmıştı halbukı. Yengeye baksanıza : ))))

395
38
yanıtYanıtla
Ekko Dark:

Yaş farkına bak. Kurtuldun Hamza, daha ömrün uzun. Yapma etme

223
43
yanıtYanıtla
Büşra :

Hamza, her şeye rağmen sanırım türkiyeden kurtulmak istemiş. Yaş farkına rağmen evlendiğine göre.

yanıt118
yanıt21
Doğuş:

Gel önce bir Suriye li ile evlen Suriye vatandaşı ol sonrası kolay.

170
45
yanıtYanıtla
Tarih tarih:

Diğer ülkelerin vatandaşlarıda Türkiye'ye elini kolunu sallaya sallaya geliyo uluslararası suçlular bile. Devlet yetkililerinden hiç kimse bu haberlere bakmaz mı ya... ne garip bir ülke!

170
40
yanıtYanıtla
Hüso Fıso:

Türkiye de evlenir.Aile birleşiminden gene gider sıkıntı tınne.

138
22
yanıtYanıtla
can erdemir:

Yine bir Türk ihbar etmiştir. Ama kadın TR 'ye gelir yine nikah kıyıp Avusturya 'da oturum alabilir.

122
14
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title