Haberler

    Trump Meksika'ya Gitti, Duvarı Savundu

    Güncelleme:

    Meksika'da konuşan ABD'nin Cumhuriyetçi Başkan adayı Donald Trump, iki ülke arasına duvar çekme planını savundu. İki ülke arasında parasını kim ödeyecek tartışması başladı.

    Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, Meksika'ya düzenlediği ziyarette iki ülke sınırına duvar örülmesi gerektiğini söyledi.

    MEKSİKA: PARASINI ÖDEMEYECEĞİZ

    Trump duvarın parasını kimin ödeyeceğini ise görüşmediklerini ifade etti. Ancak Meksika Başkanlık ofisinden yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Nieto'nun Trump'a duvarın parasını Meksika'nın ödemeyeceğini ilettiği ifade edildi.

    "KATİLLER, TECAVÜZCÜLER" DEMİŞTİ

    Milyarder işadamı Trump, ABD'deki seçim kampanyasında duvarın inşa edilecek duvarın masraflarını Meksika'ya ödeteceğini vaat ediyor. Meksika halkı için 'muhteşem insanlar' diyen Trump, ön seçim kampanyasında göç sorununu çözmeyi vaat ederken aynı Meksika halkı için 'katiller, tecavüzcüler' yorumlarını yapmıştı.

    GÖÇÜ AZALTMA PLANINI AÇIKLAYACAK

    Meksika halkının Trump'ın sözleri yüzünden hayal kırıklığına uğradığını ifade eden Meksika Devlet Başkanı Nieto, Trump'ın ilişkileri düzeltmeye çabalarını da takdir ettiğini ifade etti. Trump'ın Meksika ziyaretinin ardından ABD'nin Arizona eyaletine giderek göçü azaltma planlarını açıklaması bekleniyor.

    AZINLIKLAR DESTEĞİNİ ALAMADI

    Cumhuriyetçi partinin adayı olduktan sonra anketlerde Demokrat rakibi Hilary Clinton'un gerisinde kalan Trump, seçimlerde belirleyici rol oynayan azınlıkların desteğini yanına çekebilmiş değil. Trump görüşme sonrasında yaptığı açıklamalarda Meksika Devlet Başkanı Nieto'ya düşüncelerini 'açık ve net biçimde' ifade ettiğini söyledi.

    5 BAŞLIKLI MEKSİKA PLANI

    ABD'deki göçmenlerle ilgili söylediği ve büyük tepki çeken sözlerini geride bırakmaya çalışan Trump, ABD'deki Meksika asıllılar için 'ülkemize büyük bir katkı sağlıyorlar' ifadelerini kullandı. Donald Trump ABD Başkanı seçilmesi durumunda Meksika'yla olan ilişkileri 5 ana başlık altında şekillendireceğini de savundu:

    - Yasadışı göçün bitirilmesi

    - İnşa edilecek bir duvarla iki ülke arasındaki sınırın güvence altına alınması

    - Uyuşturucu kartellerinin çökertilmesi ve ABD'ye silah ve uyuşturucu girişinin önlenmesi

    - Kuzey Amerika Ticaret Anlaşması'nın (NAFTA) iyileştirilmesi

    - İmalatın yarattığı servetin Amerika yarı küresinde kalmasının sağlanması

    Meksika Devlet Başkanı Nieto ise her ne kadar iki ülke arasında bir sınır sorunu yaşandığını kabul etse de, Trump'a ABD'de 6 milyon kişinin Meksika'ya yapılan ihracat sayesinde istihdam edildiğini hatırlattı.

    TRUMP DAVETİNİ TEPKİ ÇEKTİ

    Nieto, "Benim önceliğim her nerede olurlarsa olsunlar Meksikalıların çıkarlarını korumak. Bu benim sorumluluğum. ABD'deki Meksikalılar dürüst insanlar, ailelerine bakan çalışkan insanlar. Herkesin saygısını hak ediyorlar" diye konuştu. Nieto'nun Trump'ı Meksika'ya davet etmesine ülke içinde tepki gösterenler de oldu.

    "ONU SEVMİYORUZ, ONU İSTEMİYORUZ"

    Eski Devlet Başkanı Vicente Fox CNN'e verdiği röportajda Trump için "Onu sevmiyoruz, Onu istemiyoruz. Ziyaretini reddediyoruz" demişti. Eski First Lady Margarita Zavala ise paylaştığı Twitter mesajında "Biz Meksikalıların bir onuru var. Senin nefret söylemini reddediyoruz" dedi.

    Demokrat Başkan adayı Hillary Clinton'ın Meksika'yı ziyaret edip etmeyeceği konusunda henüz bir açıklama yapılmış değil.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Donald Trump Dünya Haberler

    Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

    Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

    Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

    Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

    Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

    Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

    Bakmadan Geçme

    CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
    Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

    Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title