Haberler
BBC

Trans Kadınların Yarışması Hile Demek' Diyen Navratilova'ya Lgbt Tepkisi

Trans kadınların yarışlarda yer almasının hile yapmak anlamına geldiğini söyleyen efsanevi tenisçi Martina Navratilova'ya, sporcu LGBT camiası tepki gösterdi.

Trans kadınların yarışlarda yer almasının hile yapmak anlamına geldiğini söyleyen efsanevi tenisçi Martina Navratilova'ya, sporcu LGBT camiası tepki gösterdi.

ABD merkezli, LGBT sporcuların hakları için mücadele eden bir organizasyon olan Athlete Ally, Navratilova ile bağlarını kestiğini açıkladı.

Kariyerinde 18 Grand Slam şampiyonluğu olan Navratilova, Athlete Ally Danışma Kurulu'ndan çıkarıldı. Elçi unvanı da alındı.

Athlete Ally, Navratilova'nın açıklamalarının değerlerine aykırı olduğunu vurguladı.

Kurumdan yapılan açıklamada, sporcunun sözlerinin, "bilim ve verilerin yanlış anlaşılması, trans bireylerin sürekli hedef alınmasına yol açan tehlikeli mitlerin tekrar edilmesi" anlamına geldiği belirtildi.

1900'lerden itibaren kullanılmaya başlayan "LGBT"; lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender kelimelerinin baş harfleri. Aynı zamanda eşcinsel hakları mücadelesinde kullanılan çatı kelime.

Athlete Ally ise Aralık ayında da Navratilova'nın trans bireylerin spor müsabakalarında yer alma kapasitesine yönelik birtakım açıklamalar yaptığını, bunun üzerine kendisiyle bağlantıya geçmeye çalıştığını ancak yanıt alamadığını açıkladı.

Navratilova daha önce İngiliz The Sunday Times gazetesi için yazdığı bir makalede, bir erkeğin kadın olmaya karar verdikten sonra bir sporcu olarak servet kazanmasına ilişkin olarak, "Bu delice ve hileli bir durum. Bir trans kadını talep ettiği herhangi bir şekilde selamlamaya hazırım, ancak ona karşı yarışmak istemem. Adil olmaz" demişti.

Eşcinsel hakları için mücadele ediyor

Geçen yıl pist bisikleti yarışlarında dünya şampiyonu olan ilk trans kadın Rachel McKinnon, Navratilova'nın açıklamalarına tepki gösteren sporculardan.

McKinnon, ünlü tenisçinin açıklamalarının, "rahatsız edici, üzücü ve transfobik (travesti veya transeksüellerden korkma veya nefret etme)" olduğunu söyledi.

Martina Navratilova, uzun zamandır eşcinsel hakları için mücadele eden isimlerden.

Navratilova, 1980'li yıllarda eşcinsel olduğunu açıkladıktan sonra büyük tepki gördüğünü söylemişti.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin 2016 yılında uygulamaya koyduğu urallara göre kadından erkeğe doğru değişim yaşayan sporcular hiçbir sınırlama olmadan müsabakalara katılabiliyor.

Ancak cinsiyet değişimini erkekten kadına doğru yaşayan sporculara, müsabakalarda yarışabilmeleri için, kas kitlesini artıran testosteron hormonunu en az 12 ay boyunca belirli bir seviyenin altında tutmaları koşulu getirilmişti.

BBC

Dünya Haberler

Adliyedeki tuvalet krizi cumhuriyet başsavcısını görevinden etti

Adliyedeki tuvalet krizi cumhuriyet başsavcısını görevinden etti

Putin, ateşkes için Ukrayna'ya 2 şart sundu: Şartlar çok basit, hemen talimat vereceğim

Putin, ateşkes için Ukrayna'ya 2 şart sundu: Şartlar çok basit, hemen talimat vereceğim

Bomba iddia! Abdullah Gül, Erdoğan'ı bizzat arayıp 'başkanlık' planını anlatmış

Bomba iddia! Abdullah Gül, Erdoğan'ı bizzat arayıp "başkanlık" planını anlatmış

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (EURO 2024 MAÇLARI) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 14 Haziran EURO 2024 günün maçları nereden izlenir? Osmangazi köprüsü bayramda ücretsiz mi? Osmangazi köprüsü bayramda bedava mı, paralı mı? Çanakkale Köprüsü Kurban Bayramı'nda ücretsiz mi? Çanakkale Köprüsü bayramda bedava mı? Marmaray bayramda kaça kadar açık? Kurban Bayram'ında İETT saatleri nasıl olacak? Kurban Bayramı seferlerine zam var mı? Kurban Bayramı uçak ve otobüs seferleri arttırıldı mı, zam yapıldı mı? FLÖRTE BAYRAM MESAJI! #9829 Flörte nasıl bayram mesajı atılır? #128242 Flörte mesaj atarken dikkat edilmesi gerekenler neler? Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi 2024? Kurban Bayramı'nda Metro, Marmaray, Vapur, Metrobüs bedava mı? BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR? Bayram namazı kaç rekat, bayram namazında kaç tekbir alınır? KURBAN BAYRAMI HEDİYE ÖNERİLERİ 2024: Kurban Bayramında ne hediye alınır? Bayram'da nöbetçi eczaneler hangileri? Kurban Bayram'ında hangi eczaneler açık olacak? KURBAN ETİ NASIL DAĞITILIR? Kurban Bayramı'nda etler kimlere verilmeli? Trendyol Go bayramda çalışıyor mu? Trendyol Go Kurban Bayramı'nda açık mı, sipariş veriliyor mu? Mutfak Bahane Seda kimdir? Mutfak Bahane Seda kaç yaşında, nereli? Seyithan İzsiz neden istifa etti? İYİ Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz neden istifa etti, ne oldu? Kurban Bayramı namazı hangi gün? Kurban Bayramı namazı ne zaman, bayramın kaçıncı günü, saat kaçta kılınacak?
Yusuf Kavaklı hayatını kaybetti, partneri Nur Viral canlı yayında hüngür hüngür ağladı

Yusuf Kavaklı hayatını kaybetti, partneri Nur Viral canlı yayında hüngür hüngür ağladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title