Haberler

Suriye'deki İsyancıların Yarısı "Cihatçı veya Şahin İslamcı"

Güncelleme:

Telegraph gazetesine göre, savunma danışmalık şirketi IHS Jane's raporunda isyancıların yarısına yakını "Cihatçı veya Şahin İslamcı" gözüküyor.

The Telegraph gazetesi, İHS Jane's adlı savunma danışmanlık şirketince hazırlanan, Suriye ile ilgili yeni bir rapora dikkat çektiği haberinde çalışmada Suriye'de savaşan 100 bin civarında rejim karşıtının 10 bini kadar "Cihatçı", 30-35 binin ise "şahin İslamcı"lardan oluştuğu belirtildiğini kaydetti.

"BİN GRUBA BÖLÜNMÜŞ DURUM"

Telegraph gazetesine göre, IHS Jane's tarafından hazırlanan yeni bir raporda, Suriye'deki Esad rejimi karşıtı savaşçıların sayısının 100 bin civarında olduğuna ancak isyancıların bin kadar gruba bölündüğüne dikkat çekiliyor Suriye'de Esad rejimine karşı savaşan 100 bin kadar isyancının yarısına yakın bir bölümünün "cihatçı ve sahin İslamcı" olduğu öne sürülüyor. İngiliz Telegraph gazetesince yansıtılan yeni bir rapora göre, isyancılar, bin kadar gruba bölünmüş durumda.

"LAİK VE SAF MİLLİYETÇİ GRUP AZINLIK"

Bunun yanısıra Suriye'de "İslami bir niteliği" olan ılımlı gruplara mensup 30 kadar savaşçının da bulunduğuna dikkat çekildiği haberde "Bu demek ki laik veya saf milliyetçi gruplara bağlı olan isyancıların küçük bir azınlık oluşturuyor" denildi.

"KABUL EDİLEBİLİR"

Gazete bu hafta yayımlanması öngörülen raporda yer alan değerlendirmelerin, Batılı diplomatların Suriye'deki muhalefet güçlerinin sadece üçte birinin İngiltere için "kabul edilebilir" olduğu tahminleri ile uyumlu olduğuna işaret ederken Amerikan diplomatlarının o oranı daha da düşük olarak gösterdiklerini de yazdı.

"ETKİNLİKLER SON 1 YILDA ARTTI"

Raporun istihbarat tahminleri ile aktivistler ve militanlarla yapılan görüşmelere dayandığı belirtildiği haberde El Kaide'ye bağlı El Nusra ve Irak'taki İslam Devleti örgütlerinin etkinliğinin son bir yılda önemli ölçüde arttığı da vurgulandı.

Kaynak: ANKA / Dünya

The Telegraph Suriye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title