Haberler

Tarihte böyle bir gözdağı yok! Putin 3 nükleer denizaltıyı eş zamanlı yüzeye çıkardı

Güncelleme:

Rusya, Arktik tatbikatları kapsamında ilk kez 3 nükleer denizaltı ile gövde gösterisi yaptı. 300 metre yarıçapında bir alan içinde eş zamanlı olarak buzun altından yüzeye çıkan denizaltılarla ilgili açıklamada bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bunun ne Sovyet tarihi ne de modern zaman tarihinde bir muadilinin olmadığını söyledi. 20 Mart'tan beri devam eden tatbikatın bu son hamlesi "nükleer gözdağı" yorumlarına neden oldu.

Rusya Federasyonu Donanması tarihinde bir ilk yaşandı. Yıllardır anlaşmazlığın odağında olan arktik bölgesinde tatbikat başlatan Rusya, tabiri caizse gövde gösterisi yaptı.

Rusya cephesinden yapılan açıklamada 3 Rus nükleer denizaltısının 300 metre yarıçapında bir alan içinde eş zamanlı olarak buzun altından yüzeye çıktığı bilgisine yer verildi.

Tarihte bir benzeri yok! Putin'den 3 denizaltıyla nükleer gözdağı

"TARİHTE BİR BENZERİ YOK"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise bunun ne Sovyet tarihi ne de modern zaman tarihinde bir muadilinin olmadığını açıkladı.

20 Mart'tan bu yana devam eden tatbikatın bu son hamlesi 'nükleer gözdağı' yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Denizaltıların bu manevrası sırasında Rus savaş jetlerinin ise gökyüzünde yakıt ikmali tatbikatı gerçekleştirdikleri duyuruldu.

Tarihte böyle bir gözdağı yok! Putin 3 nükleer denizaltıyı eş zamanlı yüzeye çıkardı

BEŞ ÜLKENİN RADARINDA

Uzun yıllar kimsenin yüzüne bile bakmadığı Kuzey Kutbu, çevresindeki buzlar iklim değişikliği nedeniyle azalmaya başlayınca okyanusa komşu beş ülke; ABD, Danimarka, Kanada, Norveç ve Rusya'nın radarına girdi.

Bu 5 ülke son yıllarda denizdeki enerji kaynaklarının peşine düştü. Bölge ile ilgili bir anlaşmanın olmaması ise zaman zaman bu tip gövde gösterilerinin yapılmasına neden oluyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Vladimir Putin Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (90)

Aynen:

Iste gercek reis

53
49
yanıtYanıtla
TÜRKİYEM:

ÇOK TAKMAYA GEREK YOK. YÜCE ALLAH KİMİNLE BERABER İSE GÜÇLÜ OLAN ODUR. ÇİNE ÇİN SEDDİNİ YAPTIRAN BİR TÜRK TÜR

31
52
yanıtYanıtla
Vatan sever bir TÜRK:

Biz olayı hep yanlış okuduğumuz için ülkemiz ve müslümanlar bu durumda. (OKU)İlim de ve fen de en önde olması gereken biz müslümanlar 1gr. aşıyı bin tane gavur ülkeden bekliyoruz. Çok uzar ama anlatabildim mi???

yanıt40
yanıt1
çalışmadan olmaz:

takıldığınız şeyden kurtulamıyorsunuz ki. Çin seddini yaptı ms608 yılında biz hala bak yaptırıyoruz ettiriyoruz diyoruz. Oturduğun yerden çalışmadan hiç bir şey olmuyor. Öyle hiç bir şey yapmadan ''ekini ekmeden dua ederek hasat istemek'' olmuyor. Üreterek, çalışarak iman,

yanıt19
yanıt3
İkarus:

Saçma sapan konuşma kardeşim Allah dünya işlerine müdahale etmez yavaşlarda taraf tutmaz savaşlar strateji ile kazanılır bırakın şu işleri artık.

yanıt11
yanıt8
Fatih:

Maşallah

yanıt3
yanıt1
Doğu:

Hala orda mısın

yanıt5
yanıt1
Sinan Kurtuluş:

Osmanlı da senin kafada o kadar toprağı kaybetti. Allah senin gibi düşüncesiz kafalardan ülkemizi korusun. Sen otur 600 yıl önceki geçmişle yaşa hala. Video ne anlatıyor sen ne anlatıyorsun şaka gibi

yanıt3
yanıt0
Zk:

Keşke ölsende şu kuş beyninle bu güzelim oksijeni israf etmesen

yanıt2
yanıt0
Tolga bas:

Cehalet ...

yanıt1
yanıt0
Tüm 90 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title