Haberler

Tarih Yeniden Yazılacak! 9.7 Milyon Yıllık İnsan Dişleri Bulundu

Güncelleme:

Almanya'da geçtiğimiz sene yapılan ancak henüz açıklanan bir keşfe göre, bilinen en eski insan iskeletinden yaklaşık 4-5 milyon daha eski insan dişleri bulundu.

İnsanlık tarihini yeniden yazabilecek tartışmalı bir keşif, bilim dünyasında heyecan yarattı. Almanya'da, Ren Nehri'ne ait eski bir yatakta bulunan insan dişlerinin 9.7 milyon yıllık olduğu düşünülüyor. Bu bulgular teyit edilebilirse, bu dişler şimdiye kadar bulunan en eski insan fosilleri olacak.

İNSAN TÜRÜ, AVRUPA ÇIKIŞLI OLABİLİR

Afrika'da bulunan en eski örneklerinden yaklaşık iki kat daha eski olduğu düşünülen dişler, bilim adamları tarafından ayrıntılı bir biçimde inceliyor ve ilk sonuçlar önümüzdeki hafta yayınlanacak. Bu keşif eğer doğrulanabilirse, insanların Afrika çıkışlı olduğuyla ilgili teorilerin tamamen değişmesine sebep olabilir.

"LUCY" İLE AYNI

Almanya'daki Mainz Doğal Tarih Müzesi araştırmacıları, Eppelsheim kasabası yakınlarında bulunan dişlerin cinsiyeti bilinmeyen ve oldukça iyi korunmuş bir cesetten geldiğini söylüyorlar. Eylül 2016'da keşfedilen azı dişlerinin Etiyopya'da bulunan en eski insan iskeleti olan Lucy ile karakteristik olarak tamamen aynı olduğu belirtiliyor.

"İNSANLIK TARİHİNİ YENİDEN YAZMAMIZ GEREKECEK"

Araştırmacıları şaşkına çeviren ve doğrulanması için yürütülen çalışmalar sebebiyle üzerinden yaklaşık 1 sene geçtikten sonra açıklanan keşif için Mainz Belediye Başkanı yaptığı açıklamada, "Abartmak istemiyorum ancak bugünün ardından insanlık tarihini yeniden yazmaya başlamamız gerekecek" dedi. Bilim insanları, bulgular yayınlanmış olmasına rağmen gerçek işin asıl şimdi başlayacağını söylüyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Ren Nehri Almanya Afrika Komik - İlginç Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title