Haberler

Irak, Kasım Süleymani suikasti nedeniyle Trump hakkında yakalama kararı çıkardı

Güncelleme:

Irak yargısı, İranlı Komutan Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis'in öldürülmesi olayıyla ilgili olarak ABD Başkanı Donald Trump hakkında yakalama kararı verdi. Öte yandan bugün Biden'ın başkanlığı resmi olarak açıklandı, Trump ise sonuçlara güvenmese de görevi sorunsuz devredeceğini söyledi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bulunan Rusafa Soruşturma Mahkemesi tarafından yapılan açıklamada, "Mühendis ve onun arkadaşlarının suikastini takip eden hakim, Irak'ın 406. ceza yasasına göre ABD Başkanı Donald Trump hakkında yakalama kararı çıkardı" ifadelerini kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

ABD tarafından 3 Ocak 2020'de düzenlenen bir hava saldırısı sonucu, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Mühendis, Bağdat Havalimanı yakınlarında öldürülmüştü. Söz konusu suikastin ardından Irak hükümeti olay hakkında soruşturma başlatmıştı.

BAŞKANLIĞI DA RESMEN KAYBETTİ

Kasım ayındaki başkanlık seçimlerini Joe Biden'a karşı kaybeden Trump, oy sayımında hile olduğunu savunmuş; sonucu kabul etmediğini söylemişti. Dün Kongre binasını basan Trump taraftarlarının çıkardığı olaylarda 4 kişi yaşamını yitirmişti. Kongre bugün Biden'ın zaferini resmi olarak açıklarken; Trump "Seçim sonuçlarına katılmıyorum ama 20 Ocak'ta görevi sorunsuz şekilde devredeceğim. Sorunsuz ve düzenli bir geçiş olacak" dedi.

Kaynak: AA / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Kasım Süleymani Donald Trump Irak Dünya Haberler

500

Yorumlar (3)

......:

Trump takar mi ırak in yargisini

11
0
yanıtYanıtla
SEVSİNLER YARGINIZI..!:

TRUMP SEÇİMİ KAYBETMEZDEN EVVEL YARGINIZ NEREDE OTLUYORDU ACABA. . !

6
0
yanıtYanıtla
x:

ne kötü çok üzülmüştür ırak a gidemeyecek zavallı

5
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title