Haberler

Sıkıntılı Günler Yaşayan Berlusconi'ye Tatil Yok

Güncelleme:

İTALYA'da Silvio Berlusconi'nin başbakanlığındaki merkez sağ hükümeti, soruşturmalar, parti içi kavgalar, istifalar, basın özgürlüğünü büyük oranda engelleyen yasa tasarısı nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor.

İTALYA'da Silvio Berlusconi'nin başbakanlığındaki merkez sağ hükümeti, soruşturmalar, parti içi kavgalar, istifalar, basın özgürlüğünü büyük oranda engelleyen yasa tasarısı nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor. Başbakan Berlusconi, hükümetin düşme tehlikesinin yaşandığı günlerde tatile çıkmak yerine partisini canlandırmak için Ağustos ayında çalışacağını açıkladı.

Son günlerde Temsilciler Meclisi Başkanı Gianfranco Fini'yle hükümet ortaklarından, ırkçı söylemleriyle bilinen Kuzey Ligi Partisi arasındaki gerginlik, adı rüşvet skandalına karışan Ekonomik Kalkınma Bakanı Scajola ve Ekonomi Müsteşarı Cosentino'nun istifası ve büyük tepkilere neden olan basın- yayın yasa tasarısı İtalya hükümetine kötü günler yaşatıyor. Basın çalışanlarının genel greve gitmesinin ardından Birleşmiş Milletler bile uyardığı İtalya hükümetine, Legge Bavaglio'yu ya yürürlükten kaldırmaları ya da büyük değişiklikler yapmalarını önerdi.

BERLUSCONI'NİN KILICI HALA KESKİN

Berlusconi'nin kardeşi Paolo Berlusconi'ye ait olan Il Giornale gazetesi Başbakan'ın bütün bu olanlara gülüp geçtiğini yazdı. Ancak Berlusconi, düşme tehlikesi içinde bulunan hükümeti ayakta tutabilmek için tedbirler almaya karar vererek, İtalya'nın tatil ayı olan Ağustos'un büyük bölümünü çalışarak geçireceğini, başkanı olduğu Halkın Özgürlüğü Partisi'ni (PDL) canlandıracağını söyledi.

Başbakan'a katılan Dışişleri Bakanı Franco Frattini de "Evet partiyi yeniden düzenlenmeliyiz. Bu şekilde kendi kendimizi yıpratıyoruz" değerlendirmesini yaptı. Kuzey Ligi lideri Umberto Bossi ise Berlusconi'yi savunarak, "Kılıcı hala keskin" dedi.

Esma ÇAKIR/ROMA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title