Haberler

Rus senatör Kosaçev: Muhsin Fahrizade suikasti Orta Doğu'da büyük bir savaşın 'kıvılcımı' olabilir

Güncelleme:

Rus senatör Konstantin Kosaçev, İranlı nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade'nin öldürülmesinin Orta Doğu'da büyük bir savaşın başlamasına neden olabileceğini söyledi. Kosaçev, "Bunlar sonuçları kestirilemeyen, ancak kesinlikle olumsuz olan tehlikeli oyunlar. İran yönetiminin bunda bir suçu yok" dedi.

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nin Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, İranlı nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade'nin öldürülmesinin Orta Doğu'da büyük bir savaşın başlamasına neden olabileceğini belirtti.

"BİRÇOK ŞEY İRAN'IN TUTUMUNA BAĞLI"

Kosaçev, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu cinayetin arkasında kim olursa olsun, kesinlikle İran'ın sert tepki vermesini ve bölgedeki durumu istikrarsızlaştırmayı amaçlayan bir terörist saldırı olarak nitelendirilebilir. Bu nedenle, şu anda birçok şey elbette, İran'ın bu cinayetle ilgili soruşturmasının objektifliğine, tepkisine ve uluslararası toplumun tutumuna bağlı" ifadelerini kullandı.

Rus senatör Kosaçev: Muhsin Fahrizade suikasti Ortadoğu'da büyük bir savaşın 'kıvılcımı' olabilirRus senatör Konstantin Kosaçev

ABD basınında çıkan USS Nimitz ve beraberindeki savaş gemileri grubuna Basra Körfezi'ne geri dönme emri verildiği haberini hatırlatan Kosaçev, bu emrin Fahrizade suikastının hemen öncesinde verildiğine dikkat çekerek, ABD Merkez Komutanlığı'nın geçen hafta "saldırganlığı caydırmak ve güvenlik ve istikrarı sağlamak için" F-16 filosunun Almanya'dan Birleşik Arap Emirlikleri'ne nakledileceğini duyurduğunu kaydetti.

"SONUÇLARI KESTİRİLEMEYEN TEHLİKELİ OYUNLAR OYNANIYOR"

Tahran'ın bu saldırıyı düzenleyenlerin aksine uygar bir yol izlediğine vurgu yapan Kosaçev, şöyle devam etti:

"Tüm bunlar, İranlı önemli bir nükleer mühendisin ölümü gibi bir 'kıvılcıma' ihtiyaç duyulan, büyük ölçekli bir savaşın hazırlığına tanıklık ediyor. Bunlar, sonuçları kestirilemeyen, ancak kesinlikle olumsuz olan tehlikeli oyunlar. İran yönetiminin bunda bir suçu yok."

Rus senatör Kosaçev: Muhsin Fahrizade suikasti Ortadoğu'da büyük bir savaşın 'kıvılcımı' olabilirTerör saldırısında hayatını kaybeden Muhsin Fahrizade.

NE OLMUŞTU?

İran'ın nükleer programının mimarlarından Muhsin Fahrizade, Tahran'a bağlı Abserd ilçesinde düzenlenen terör saldırısında ağır yaralanarak hastaneye kaldırılmış fakat tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. İran, nükleer programının mimarlarından Muhsin Fahrizade'ye yönelik suikastın failinin İsrail olduğunu iddia etmişti.

TÜRKİYE SALDIRIYI KINAMIŞTI

Dışişleri Bakanlığı, Tahran'da uğradığı silahlı saldırı sonucu İranlı bilim adamı Muhsin Fahrizade'nin öldürülmesini kınamıştı. Açıklamada, "İranlı bilim adamı Muhsin Fahrizade'nin Tahran'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden üzüntü duyduk. Bu menfur cinayeti kınıyor, İran Hükümeti ile merhumun ailesine başsağlığı diliyoruz." ifadesi kullanılmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Muhsin Fahrizade Orta Doğu Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title