Haberler

Rus casuslardan gündemi sarsacak rapor: Savaşı çoktan kaybettik ama kimse korkusundan Putin'e söyleyemiyor

Güncelleme:

Rusya-Ukrayna savaşında 13 gün geride kalırken, İngiliz medyasının Rus istihbarat birimi FSB'nin raporuna dayandırdığı haber kamuoyunda adeta bomba etkisi yarattı. Sovyetler Birliği'nin önde gelen kurumlarından KGB'nin modern hali olan FSB'den yetkili ve casusların hazırladığı raporda, savaşın çoktan kaybedildiği ancak bu bilgiyi kimsenin Rusya lideri Vladimir Putin'e söylemeye cesaret edemediği belirtildi.

2014'te Kırım'ı ilhak ettikten sonra Ukrayna'nın doğusundaki Moskova yanlısı ayrılıkçı grupları destekleyen Rusya'nın başlattığı savaşta 13 gün geride kaldı. Rusya farklı noktalardan birçok kent ve kasabaya saldırırken, Ukrayna'nın direnişi ve uluslararası kamuoyunun yaptırım ve baskısı ile birlikte yeni raporlar da ortaya çıkmaya başladı. İngiliz medyası, Rus istihbarat birimi FSB'nin hazırladığı bir raporda Rusya'nın savaşta büyük bir başarısızlık örneği gösterdiğinin belirtildiğini aktardı.

RUS YETKİLİ YAŞANANLARI NAZİ ALMANYASI'NA BENZETTİ

Daily Star gazetesinde yer alan haberde Sovyetler Birliği'nin önde gelen kurumlarından KGB'nin modern hali olan FSB'den yetkili ve casusların hazırladığı raporda, "Savaşın çoktan kaybedildiği" belirtildi. Fakat bu bilgiyi kimsenin Putin'e söylemeye cesaret edemediği de belirtilirken, konuyla ilgili bir açıklama yapan Rus bir yetkili bu durumu Nazi Almanyası'nda yaşananlara benzetti.

"RAPORU ZAFER KAZANMIŞIZ GİBİ YAZMALIYIZ"

FSB'nin raporunda Rusların zayiatının 10 bine ulaşmış olabileceği kaydedilirken, Rusya Savunma Bakanlığı'nın resmi verilerine göre şu ana kadar 498 asker yaşamını yitirdi. Fakat konuyla ilgili bir açıklama yapan bir yetkili "Birçok birlikle temas kesildiği için hükümetten kimse tam rakamı bilmiyor" yorumunu yaptı. Yetkili, "Raporu ve analizi sanki Rusya zafer kazanmış gibi yazmalısınız. Aksi takdirde sizin yaptığınız iyi iş sorgulanır" dedi.

"BAŞARISIZLIĞIN NEDENİ ÖNCEDEN BİLGİ VERİLMEMESİ"

İngiliz medyasında yer alan raporda, FSB savaştaki başarısızlığın faturasını Moskova yönetimine kesti. Raporda, "İşgalin başarısız olmasının sebebi önceden bir bilgi verilmemesi ve batının yaptırımlarına karşı hazırlıksız olunması" denildi.

"KADİROV DA DURUMDAN RAHATSIZ" İDDİASI

Raporda ayrıca Haziran'a kadar savaşın bitmesi gerektiği kaydedilirken aksi takdirde ekonominin çökeceği uyarısı da yapıldı. Öte yandan Sözcü'de yer alan habere göre Putin'in müttefiki olan Ramazan Kadirov'un da Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'i öldürmek için gönderdiği suikast timinin de imha edilmesinden rahatsız olduğu kaydedildi.

"İŞGALİN BAŞARILI OLMASI İÇİN 500 BİN ASKERE İHTİYAÇ VAR"

Raporda, "Eğer Zelenskiy suikasta uğrasa bile Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi için 500 binden fazla askere ihtiyacı var ve buna tedarik ve lojistik personeli dahil değil" denildi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Vladimir Putin Moskova Ukrayna Rusya Kiev Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (18)

ENES ÇETİN:

Ben aradım şimdi putini haber verdim ama eniştesi benden önce aramış.

68
15
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Ha ha ha haaaa...

yanıt14
yanıt0
Hamit Gündoğdu:

Senaryodan başka bir şey değil inandırıcı hiç değil. Yiyorsa gerçek olan bilgileri yazın. Ben güldüm Rusya kahkahadan kırılabilir!!!!

54
17
yanıtYanıtla
OKUR:

buna kadir inanır bile inanmaz

59
12
yanıtYanıtla
Sanane Adımdan :

raporda halamın bıyıgı olsa amcam olurdu da yazıyor mu kgb raporuna biz ulaşıyoruz ama putinin bundan haberi yok he :D şey muhabbeti gibi ruslar gizli operasyon bilgisini tankın torpidosunda bırakıp kaçtı

53
2
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

hiçbir zulüm sonsuza kadar devam etmez. YI KI LA CAK SINN rusya.vaktinde cengiz de insanları kesti doğradı, yaktı şimdi moğal imp. yerinde yeller esiyor. inşallah ukrayna saldırısı sonun başlangıcı olacak rus zalimi için

26
21
yanıtYanıtla
zübükzade:

Kim soyledi enistesimi kayincosumu soyledi savasi kaybettigini

43
2
yanıtYanıtla
12 21:

Winter war'a dönüştü zaten savaş, ruslar iyi rezil oldu. ''2 güne de girer çıkarız ya'' diyorlardı, hitlerin tanklarının çamura saplandığı (ki aynı mevsim) gibi araçları çamura saplandı adamlar otoyolda ip gibi dizilip devlet işgaline gidiyor şaka gibi.

17
27
yanıtYanıtla
Onder Yildiz:

13 gün için yazmış ingiliz istihbaratı ,işlerine nasıl gelirse teoriyi yazarlar

38
6
yanıtYanıtla
Rahim Çalış :

BU UKRAYNA RUSYAYI YENDİYSE BİZ TÜRKİYE OLARAK TÜM RUSYAYI İŞGAL EDELİM HERİFLERE BİR AVUÇ SİHA VERDİK RUSYAYI BİTİRDİLER RUSLARIN ÜRETİCİSİ OLARAK TÜM RUS TOPRAKLARINI KENDİMİZE KATABİLİRİZ HERALDE HAHA

35
7
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title