Haberler

Rotterdam'da Silahlı Saldırı: 2 Ölü, 1 Yaralı

Güncelleme:

Hollanda'nın Rotterdam kentinde gerçekleşen silahlı saldırılarda 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı. Saldırganın yakalandığı ve üzerinde kurşun geçirmez yelek bulunduğu belirtildi.

Hollanda'nın Rotterdam kentinde 32 yaşındaki bir şüpheli tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırılarda 3 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Rotterdam Polisi'nin X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, daha önce 2 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin yaralandığı duyurulan silahlı saldırılarda ölü sayısının 3'e yükseldiği belirtildi.

Açıklamada, Rotterdam'da yaşayan 32 yaşındaki şüphelinin bugün öğleden sonra gerçekleştirdiği ilk silahlı saldırıda bir annenin hayatını kaybettiği, ağır yaralanan 14 yaşındaki kızının da kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği ifade edildi.

İkinci saldırının Erasmus Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, bu saldırıda da 43 yaşında bir kişinin öldüğü bildirildi.

Rotterdam Emniyet Müdürü Fred Westerbeke, düzenlediği basın toplantısında, 32 yaşındaki şüphelinin tek başına iki silahlı saldırı gerçekleştirdiği bilgisini verdi.

Westerbeke, şüphelinin ilk saldırıyı yaşadığı Heiman Dullaertplein bölgesinde, ikinci saldırıyı ise ilkinden 1,5 kilometre uzaklıktaki Erasmus Üniversitesi Hastanesi'nde yaptığını söyledi.

Molotof kokteyli atmış

Saldırganın molotof kokteyli atarak hastanede yangın çıkardığını belirten Westerbeke, şüphelinin silahıyla birlikte yakalandığını ve üzerinde kurşun geçirmez yelek olduğunu ifade etti.

Saldırıların tek kişi tarafından gerçekleştirildiğinin değerlendirildiğini ve saldırganın niyetinin araştırıldığını belirten polis, şüphelinin 2021'de hayvan istismarından sabıkasının bulunduğuna dikkati çekti.

Kaynak: AA / Dünya

Rotterdam Hollanda Polis Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title