Haberler

Romanya I. Dünya Savaşı'nda emanet ettiği altınlarını geri istedi, Rusya'dan küfürlü yanıt geldi

Güncelleme:

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, Avrupa Parlamentosu'nun Romanya tarafından I. Dünya Savaşı sırasında Moskova'ya gönderilen altın ve diğer değerli eşyaları Rusya'nın iade etmesine yönelik karara tepki gösterdi. Medvedev, "Buna 'S. gidin' demek dışında söylenecek bir şey yok" dedi.

Romanya'nın I. Dünya Savaşı sırasında Moskova'ya gönderdiği altın ve diğer değerli eşyaları geri alma talebine Rusya'dan sert yanıt geldi.

AVRUPA PARLEMANTOSU'NDAN ALTINLARIN ROMANYA'YA İADE EDİLMESİ KARARI

Avrupa Parlamentosu milletvekilleri perşembe günü, Rusya'nın I. Dünya Savaşı sırasında Moskova'ya gönderdiği altın ve diğer değerli eşyaları Romanya'ya iade etmesini öngören bağlayıcı olmayan bir kararı kabul etti.

MEDYEDEV'DEN KÜFÜRLÜ YANIT

AP'nin bu kararına Rusya'dan tepki gecikmedi. Sosyal medya platformu VK üzerinden paylaşımda bulunan Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev Avrupa Parlamentosu'nun kararını eleştirerek söz konusu talebi "küstahlık" olarak niteledi.

Medvedev, "AB, 300 milyar dolar değerinde Rus varlığını çaldı. Şimdi de Rusya'nın Romanya'ya altınları iade etmesini istiyor. Buna 'S. gidin' demek dışında söylenecek bir şey yok" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise yaptığı açıklamada, Sovyetler Birliği'nin 1935'te söz konusu altınların bir kısmını Romanya'ya iade ettiğini savundu.

Romanya, I. Dünya Savaşı'nda emanet ettiği altınlarını geri istedi, Rusya'dan küfürlü yanıt geldiDmitri Medvedev (solda)

NE OLMUŞTU?

Birinci Dünya Savaşı sırasında Romanya Krallığı, mücevherler ve sanat eserleri gibi kültürel hazinelerle birlikte 91.5 ton altın sikke ve külçeyi demiryoluyla Moskova'ya göndermişti. Romanya savaşta Almanya, Avusturya-Macaristan ve Osmanlı Devleti'ne karşı Rusya, İngiltere ve Fransa'nın yanında yer almıştı.

BOLŞEVİKLER, 1917'DE İKTİDARI ELE GEÇİRİNCE ALTINLARA EL KOYDU

Bolşeviklerin 1917'de Rusya'da iktidarı ele geçirmesinin ardından altınlara el konulmuş, daha sonraki yıllarda Romanya'nın altını geri alma çabaları sonuçsuz kalmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Romanya Moskova Dünya Rusya Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (24)

Sadık:

Bizim Osmanlı altınlarınıda ismet inönü ingiltere'ye verdi ,bir kısmı Koç ailesine para olarak geri döndü.

260
91
yanıtYanıtla
Turan Şahin:

sadık, osmanlının altınlarını, kılıçdaroğlu verdi ingilizlere,geri dönenide sen almışsın)))

yanıt26
yanıt25
oğuz şengül:

dostum sen osmanlının verdiklerini ve Atatürkün kurtardıklarına bir bak fatihin topunu bile götürüyorlardı kim engel oldu osmanlı padişahının hediye ettiğini demiyorum ha yani bide oda var :) ismet şuna buna vermişmiş ingiltere kraliçesi bursaya ziyarete geldiginde kendisine ne verilmiş acaba biraz araştır tabi kanallarda görebilirsen verileni :):) şuanda nereler kimlere peşkeş çekiliyor ahh ah uyuyunnn uyuyunnnnnnnn mışıl mışıl dinle milli duygularla uyutsunlar sizi eee bebegime eee ee eeeee.

yanıt119
yanıt182
Gökhan Eker:

osmanlının altını mı kalmıştı. 1881 muharrem kararnamesi ile devletin tüm gelirleri yabancılara bırakılmıştı. tamamı.

yanıt68
yanıt61
Bidüşün:

Şengül bu hangi tarih kitabında yazıyor, kaynak gösteririsin

yanıt42
yanıt10
BirVarmışBirYokmuş:

oğuz şengül, Osmanlı Anadoluya direniş organize etmesi için ordu Paşaları komutanları gönderdiğinde hedef Misak-ı Milli sınırlarıydı... Misak-ı Milli sınırlarında bugünkünden daha büyük topraklar vardı. Musul Kerkük gibi. Ayrıca Yunanistan ın ödeyeceği savaş tazminatını isteyen hibe eden İsmet İnönü'yü de gör. 2. dünya savaşiında Almanlar Ege adalwrını alın dediği halde oralı olmayan İsmet İnönü anıtkabir de yatıro

yanıt5
yanıt5
Export 86:

Aynısı osmanlının kaçırılan altınları İngiltere'ye verenlere söylendi

212
11
yanıtYanıtla
Lütfi Erdonmez:

Başta osmanlının altınlarınıda İngilizler geri versin 2. Avrupa smürdüğü ülkelerin para gaz petrol vs hepsini geri versin

133
8
yanıtYanıtla
Exo Rcist:

Hani biz İmparatorluktuk. Hani Abdülhamidden Avrupa korkuyırdu? İngiltere bizi sömürdü mü? Biz İngiliz sömürgesi miydik? Demekki Atatürk İngiliz ajanı değilmiş.

yanıt16
yanıt23
BirVarmışBirYokmuş:

Exo Rcist: Abdulhamit, ülkeyi doğru hamleler yapıyordu. Bu yüzden İttihat ve Terakki (hiç biri Türk değildi) 2.Abdulhamit'i tahttan indirdi. Tıpkı Mendesres olayı gibi. Menderes indi de sanki ülke top tüfek uçak yapmaya devam mı etti?

yanıt5
yanıt3
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title