Haberler

Putin, NATO ülkelerini tehdit etti: Ukrayna'ya asker gönderirseniz nükleer silahları kullanırım

Güncelleme:

Rus parlamentosuna hitaben yıllık konuşmasını yapan Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Zircon hipersonik füzeleri de dahil olmak üzere gelişmiş silah sistemlerini kullandığını belirterek NATO ülkelerinin Ukrayna'ya asker göndermeleri hâlinde nükleer çatışmanın çıkabileceği tehdidinde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılmasının ardından Rusya'nın batı sınırındaki birliklerini güçlendireceğini açıkladı. Putin ayrıca NATO ülkelerinin Ukrayna'ya asker göndermeleri halinde nükleer silahları kullanacağı tehdidinde bulundu.

"RUSYA'YI İŞGAL ETMEYE ÇALIŞANLAR SERT SONUÇLARLA KARŞILAŞIR"

Rusya lideri Putin, Rus parlamentosuna hitaben yaptığı yıllık konuşmasında, Rusya'nın artık düşman topraklarındaki hedefleri vurabilecek silahlara sahip olduğunu ve Rusya'yı işgal etmeye çalışan herkesin İkinci Dünya Savaşı'ndakinden daha sert sonuçlarla karşılaşacağını söyledi.

"UKRAYNA'YA ASKER GÖNDERİRSENİZ NÜKLEER SİLAHLARI KULLANIRIM"

Rusya'nın Zircon hipersonik füzeleri de dahil olmak üzere gelişmiş silah sistemlerini kullandığını ve Ukrayna'da askeri avantaja sahip olduğunu ifade eden Putin, NATO ülkelerinin Ukrayna'ya asker göndermeleri hâlinde nükleer çatışmanın çıkabileceğini belirtti.

Putin, NATO ülkelerini açık açık tehdit etti: Ukrayna'ya asker gönderirseniz nükleer silahları kullanırım

MACRON'UN AÇIKLAMASI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Avrupa'daki devletlerin Ukrayna'ya kara birlikleri göndermesine açık kapı bırakan açıklamasına birçok Avrupa ülkesi tepki göstermişti. Macron, bu konuda bir fikir birliğine varılmamış olduğunu ifade etse de bazı ülkelerin kendi birliklerini Ukrayna'ya göndermeye hazır olduklarını söylemişti. Açıklamanın ardından, başta Almanya ve Polonya olmak üzere birçok Avrupa ülkesi Ukrayna'ya birlik göndermeyi planlamadığını açıklamıştı.

"ABD İLE GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ"

Putin, Rusya'nın stratejik istikrar konusunda ABD ile diyaloğa hazır olduğunu söyledi fakat Rusya'yı müzakereye zorlama yönündeki her türlü girişimi reddetti. Putin ayrıca Rusya'nın Arap devletleri ve Güney Amerika devletleriyle ilişkilerini güçlendirmesinin önemli olduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Dünya

Vladimir Putin Ukrayna Rusya Nato Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (43)

Perwer:

Isıran köpek dişini göstermez.

83
211
yanıtYanıtla
azyazar yazmaz:

Kediyi bile fazla sıkıştırırsan kaplan kesilir..

yanıt140
yanıt7
Haci İsmail Bayhan:

Perwer hainler bilmez yani anlamazsin sen vatan toprağı savunmasini

yanıt80
yanıt50
Erol Gergin:

Haci İsmail Bayhan, Putin ilk atom bombasını ankaraya atacak, haberin olsun.

yanıt0
yanıt4
Kubilay Can:

Nükleer silah insanlık suçudur.tabi israile atarsan seviniriz...

215
20
yanıtYanıtla
Quantum:

Öyle bi durumda karşı tarafın eli armut toplıcak değil. Onlarda seni nükleerle vurursa?

77
133
yanıtYanıtla
Emin Dinc:

Bu yüzden bu ülkeler belirli ölçüde kendi haklarını koruyabiliyorlar. Rusya devletini koruyor karışan olursa vururum diyor. Avrupa da karışmıyor çünkü adam haklı. Eğer rusya avrupaya yürürse onlar da rusyayı tehdit eder. Ama Türkiye ne yapabiliyor. Çünkü nükleer yok, haklıda olsa, elden pek birşey gelemiyor.

yanıt78
yanıt10
Tekin avci:

Gayet açık rusyayi yok etmenin 1 bedeli mutlaka olur göze alacaksanız buyurun diyor caydirirmi emin değilim putin dediğini yaparmi son nefeste asla affetmez bu kesin kendisiyle beraber götürür

178
8
yanıtYanıtla
Ali Tokgönül:

Yapar mı yapar . Kediyi bile köşeye sıkıştırdığında , silahı olan tırnaklarını kullanır . Ben , Putin yapar derim .

45
5
yanıtYanıtla
Haci İsmail Bayhan:

NATO hakediyor filistine neden asker göndermiyor Türkiye'nin biran evvel natodan çıkması lazım natoda ırk ayrımı yapıyor artık NATO'nun vicdani Filistin toprakları gibi işgal altinda

30
7
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title